Heid tar emot Skara, en match som är viktig för båda lagen.

Hemmalaget behöver sätta en trend, en tendens för att visa sig själva vart laget står, och är på väg. Uppåt mot slutspelsformen eller neråt, mot ingemansland. Den ofrivilliga pausen har gett lite andrum, nog så viktigt, efter lagets förvånansvärt svaga återstart efter em.

Skara har tagit kliv under säsongen, (med enstaka missräkningar,) och sakta men säkert har laget nått fram till det tyska. Laget mal ner svagare motstånd, är ofta klart bäst över sextio i synnerhet mot de lagen som de ska hålla bakom sig. I sina bästa stunder kan de dessutom störa och även vinna mot de tre.

Heid kommer ut spelsugna efter lagets ofrivilliga uppehåll och Skara bjuder hemmalaget på generöst försvarsspel och många fina lägen i inledningen. Hemmalaget har taktpinnen och vi får se rödsvart lätt gå ifrån till 6-3 innan herr Frisk tar en välbehövlig time out med dryga sex spelade. Pausen ger resultat och Skara kan gå om förbi med fem mot ett i gjorda mål.

Christer Karlssons försöker svara med två av sina time outer men de gör noll resultat och raset fortsätter. Skara kan gå till paus med betryggande 13-21.

Efter Heids starka inledning i första så vänder matchen helt och det finns inget som biter på Skaras övertag och lila kör över hemmalaget. Distansen ökar succesivt men stannar på vinst med tolv för gästerna. Ett glapp som med rätt fokus i andra halvlek borde varit ännu större.

Skara får ta med sig 45-50 bra minuter där laget får in bra målskillnad. Alla positioner fungerar i två riktningar och Amanda Mouchards första fulla sextio ger mersmak. Mer större fokus hade laget kunnat hålla Heid på 20.

Heid ligger i linje med sin säsong 20/21. Positivt för laget är att Rebecka Karlsson fortsätter leverera och att Towe Andersson sannolikt gör sin främsta insats framåt på länge.

Dagens utropstecken är Skaras bredd på målvaktssidan. För dagen gestaltat av Amanda Mouchard, rankad trea i lila, som dessutom välförtjänt blir matchens lirare. En bredd som ger Frisk den starkaste målvaktsuppställningen i SHE.

Tre hjärtan skickar vi med till Sofia Berndtsson som är mer eller mindre felfri i två riktningar.

Två till regista Mikaela Johansson som fortsatt är nyckeln till kreativitet i lila anfallsriktning. Centrallinjen levererar idag.

Ett ger vi till hemmalagets Clara Wolf som kommer in under första och verkligen gör sitt för att hålla siffrorna nere. Tänk om hon hade fått mer hjälp?

Tre ta med sig hem

Skara tar succesivt kliv den här säsongen och har nu säkrat fjärdeplatsen. Laget har ett ok program kvar och men frågan är om de kommer gå fullt för att störa H65 och Sävehof eller om det snarare handlar om att sätta detaljer och hålla blicken längre fram på kommande slutspel. Minst semifinal?

Heid gör ingen förvånad med dagens insats och ska vara väldigt tacksamma för att seriekollegorna inte presterar. Laget har en match i handen jämfört Lugi och två jämfört Västerås men med ett rätt svårt program framför sig. Fyrapoängsmatchen mot Kristianstad om en vecka kan vara direkt avgörande för ett eventuellt slutspel. Löser du det CK?

Dagens tredje skickar jag glatt till dagens domarpar, Jonas Torman och Oliver Quist, som trots ovana att jobba tillsammans gör en fin insats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.