Heid H65, näst sista omgången

Heid – H65

Heid tar emot seriesuveränen H65 för säsongens absolut svårast hemmamatch. Laget riskerar i värsta fall att få lämna serien som tolva. Då krävs dock en mindre bragd av Boden som ska vinna sina två med många mål i pluskolumnen och en större bragd av Kristianstad som avslutar serien borta mot Sävehof. Det finns absolut ingenting som talar för att det inte skulle bli seger med minst tio för gästerna.

Heid kommer till spel utan målvakten Josefin Wickström som gjort en riktigt bra säsong som tyvärr blev avslutad i förtid pga. korsbandsskada. Jennifer Hama klev in istället och tillbaka i hetluften har hon gjort det riktigt bra.

Slutspelet närmar sig och idag ser vi Gry Bergdahl tillbaka mellan stolparna för gästerna. Det är viktigt för alla lag att så många som möjligt är tillgängliga och i form, i synnerhet bra alternativ som sista utpost.

H65 har en tung och kraftfull grunduppställning på nio meter. Vi hittar ligans främsta skytte, starka genombrott och fantastiskt hög nivå i spelet. Emma Lindqvist är en av dem som leder, hon öppnar målskytte med ett bra mål samtidigt som hon i flera Heidanfall i rad får rejält stopp på hemmalagets Towe Andersson. Emma Rask följer upp, ass från just Lindqvist. Det är tydligt att H65 har en solklar instruktion från Dr Månsson att ta bort Andersson, Sofia Hvenfelt och Anna Johansson är andra hos gästerna som resolut stoppar henne.

Kristina Bundsen huserar på kanten hos Heid och har gjort många bra insatser under säsongen. Det är Bundsen som spräcker hemmanollan med ett bra mål från sin kant.

Bergdahl visar att hon är tillbaka på riktigt och startar med en rad bra räddningar. Även Hama i hemmamålet startar bra men får inte samma hjälp av sitt försvar. Heid får tidiga utvisningar på Gustafsson men H65 kan inte utnyttja övertaget. Lagens är jämna i femton men när gästerna gör fyra raka, trots två straffmissar av Mikaela Mässing, tappar hemmalaget kontakten.

H65 fortsätter sitt ryck och går upp till 7-14 i paus efter fortsatt tryck med bra mål av främst Hvenfelt och Källhage både i uppställt och omställning under de sista femton. H65 gör det bra i försvar, Andersson är inte med alls och varje misstag från Heid riskerar att straffas i omställning. H65 siktar mot slutspelsformen och det går snabbt och distinkt i anfall. Laget hanterar inte tempot fullt ut och tappar en del bollar men imponerar ändå.

Heid gör ändå en vettig halvlek och står upp bra första delen men med sex raka mål insläppta i avslutningen är det ändå inte tillräckligt. Framåt är skärpan bättre i passningsspelet än vi brukar se men mot det hårda motståndarförsvaret tillsammans med en storspelande målvakt går det helt enkelt inte att hänga med.

Andra

Tunga Annica Smidje är tillbaka för Heid men hon inleder andra med en onödig utvisning men trots övertag förlorar H65 de minuterna. Men glädjen är tillfällig för Heid och laget hamnar succesivt längre och längre efter.

H65 vinner rättvist med 16-29 och laget visar att slutspelsform närmare sig. Det är inte ofta vi får se ett lag så tydligt och effektivt ta bort en spelare även om det görs en hel del försök. Matchningen var annorlunda idag jämfört Skara och oavsett om spelare vilades eller ej så är det tydligt att huvudtränaren vill har så många som möjligt på väg mot toppformen. Återigen en bra laginsats. Enda egentliga minustecknet är från sju meter som andades försäsong snarare än slutspel.

Heid visar i stycken att de har en bättre kapacitet än de visat upp under stora delar av säsongen. Med Andersson bortplockad så visar laget att det finns alternativ och speciellt Wiktoria Gustafsson visade att det finns återväxt. Även kanterna Bundsen och Alexandra Larsson tillsammans med Amanda Byrne höll en god kvalitet genom större delar av de sextio.

Dagens utropstecken är utan tvekan Gry Bergdahl. Hon visar att skadefrånvaro betyder intet när hon får visa sina kvaliteter. 60 riktigt bra minuter och målvakten från Vetlanda fortsätter sin bana uppåt.

3 hjärtan får gå till klasspelaren Lindqvist som från start är kompromisslös i två riktningar. Klass i försvar, attack och passningsspel. Har vi en siffra på bollhastigheten fram till Rask i första?

2 hjärtan till H65s kantspringare Emma Rask och Evelina Källhage, kvalitet och klass genomgående.

1 hjärtan till Heids 99a Gustafsson som på ett riktigt bra sett tar sig igenom H65 försvar. Bra jobba

Tre ta med sig hem

Ola Månsson, jag är fortsatt imponerad. Tillsammans med alla duktiga i och kring klubben. Det jobbet som görs i Höör görs ingen annanstans i svensk damhandboll. Disciplinen och lojaliteten i H65 har sannolikt aldrig varit högre än den är nu. Tveklöst stora favoriter till titeln, bäst av fem kommer gynna de främsta. De första femton är jämna men H65 går ifrån i slutet av halvleken, som vanligt.

Heid står upp idag och kredit till Magnus Lindqvist med kollegor som fått upp kraften i laget. Det har gjorts bra insatser 2019. Tänk vad många poäng ni kunde haft om ni tagit med dagens insats mot de som är mer inom räckhåll än H65.

Riktigt bra domare idag. Kul, inte sett mycket av bröderna Petersson tidigare men bra jobbat! Hoppas ni får dämma mycket under slutspelet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.