Handbolslandslaget till Kroatien för att ta sig till final

Handbollslandslaget till EM i Kroatien mot slutspelet

Ja alltså Beachhandboll. Sporten tar stora kliv i Sverige och växer för varje säsong. I Åhus och Helsingborg är det årliga turneringar som blir större och större sett till antalet aktiva.

Seriesystemet får tillskott och de blir fler aktiva spelare.

Laget tas ut av de två förbundskaptenerna Tilda och Viktor som själva är aktiva i Stockholm Beachhandbollsklubb. Uttagningen görs på en tryout som för året gjordes i Helsingborg.

Laget är en blandning av aktiva från bl a Damallsvenska Torslanda och Kristianstad i SHE samt tjejer som varit aktiva tidigare.

Jag är på plats under deras näst sista samling i Helsingborg under slutet av maj. och pratar med Förbundskaptenen Tilda. Två dagar med mycket träning och sammansvetsning av laget. Under 2015  spelade ungefär hälften av truppen EM i Spanien. Där blev det en 7e plats.

Är du nöjd med lägret?

  • Väldigt nöjd, Helsingborg kända för bra beachhandboll. Första lägret med i princip full trupp. Äntligen kan man se hela bilden.

Varför Beachhandboll?

  • Började i USA för 7 års sedan, väl i Sverige igen ville jag fortsätta arbeta med det.

Har vi några stjärnor i truppen?

  • Grym målvakt i Madeleine, Linda Cadario är försvarsgeneral och specialist Sofie på M6 och Isabelle Svahn är lagets bästa snurrare.

Ni har en svår grupp, hur ser du på det och vad krävs?

Ja, vi har Norge, beachhandbollen är mer etablerad och Sverige är några år efter. Frankrike är bra i Handboll, men i beachhandboll har vi ingen aning. Polen är svåra, de slåss om finalplatserna, varit med länge, tekniskt skickliga. Ukraina har vi slagit och de ska vi slå. VI behöver spela ihop oss för Teknikmässigt.

Nu är truppen bredare och Tilda sätter en hög ambitionsnivå, Sverige och Norge i final ler hon.

3 ta med sig hem:

Svensk Beachhandboll är på frammarsch och även om det inte blir final i sommar så är upplevelsen att professionaliteten ökar succesivt.

Skönt att vi 2017 nått fram till minsta möjliga klädsel för tjejerna men herrarna spelar i shorts och linne.

Damerna börja idag mot Polen kl. 12.00 och på denna länk kl. 16.00 mot Norge

Watch beach handball live

 

Robert Jansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.