Handboll på riktigt, H65 Skuru

H65 tar emot Skuru i en av de viktigare serieavslutningarna på länge.

Båda lagen har rena säsonger bortsett att H65 drog längsta strået tack vare ett sent avgörande av Kristin Thorleifsdottir, 31-32 i motsvarande möte i Nacka.

Både H65 och Skuru har gått framåt sen förra säsongen och det kommer bli kamp på riktigt. Att matchen är direkt avgörande för vem som tar seriesegern och tillhörande hemmafördel i en eventuell finalserie men framförallt kommer möjligheten att välja sparringpartner i semifinal göra stor skillnad.

H65 startar på 100 procent och Skuru är inte med alls. Mässing öppnar följt av två mål i omställning av Emma Rask och Evelina Källhage. Ett bra mål av gästernas Jenny Södrén gör att Skuru kommer med på protokollet. H65 följer upp med ett nytt mål i omställning och plötsligt känns det inte som en seriefinal längre. Vi förväntar oss en time out men den dröjer och gästerna kommer in i det mer och mer.

Emma Lindqvist får en tidig tvåa, efter 5.50 spelade, rätt hårt dömd sett till matchen i övrigt. Utvisningen straffar H65 och Skuru vinner den med 0-2. Jag tror inte ni går plus på att spela med tom bur herr Månsson.

Nu är kampen tätare och försvaren stenhårda. Det är svårt att se att någon annan match under året haft sånt försvarsspel som vi fick se idag. Nivån är en, två nivåer hårdare än det vanliga.

När H65 Bränner två raka förstafas och är det istället Skurus tur att ta ledningen med ett enklet mål från Ulrica Olsson.

I sjuttondende minuten faller H65 ihop och matchen skiftar rejält till gästernas fördel. Det är alltid fascinerande när ett lag förlorar perioder i en match. OK om det är tre mål men Skuru kan rycka med 0-6 fram till 8-13. H65 repar sig något mot slutet av halvleken, mycket tack vare dödsföraktande satsningar från Lindqvist. Pausvila med 12-15 till gästerna.

H65 har rejäla problem under halvleken bortsett minuterna i inledningen. Gång efter gång tappar laget spelare som blir rena på linjen och de tunga skyttarna i Skuru får jobba rätt obehindrat. Framåt går det tungt och laget är inte i närheten av den utdelning vi är vana att se. Frilägen bränns och på vänsternio är självförtroendet tidigt långt ner. Se till att få tag i spelarna ni tappar och gå för det i anfall, 110%.

Skuru kommer väl förberedda för uppgiften och Södrén som var matchvinnare motsvarande möte förra säsongen gör återigen en riktigt bra insats. Mål och domslut produceras från den starka mittsexan. Gröna laget har många aktiva målskyttar och presterar över hela banan. Bakåt är Skura stenhårda och tar rejält hand om sina motståndare.

Evelina Eriksson startar i mål för gästerna och har en riktigt trevlig dag på jobbet. På andra sidan startar Jannike Wiberg och hon har svårt att få tag i bollarna. Gry Bergdahl är tillbaka fullt ut efter sina skador och löser av under slutet av halvleken och det blir något bättre.

Andra börjar med lite av samma känsla som vi fått med oss från första, H65 missar och gästernas Olsson hittar nät. Avståndet var tre i paus och under andra så går det åt fel håll för H65 och Skuru ökar succesivt glappet. Det som inte kändes omöjligt i paus dör och Skuru går ifrån till en riktigt skön seger och tillika serieseger. 19-26 till gästerna som vinner rättvist.

H65 gör återigen en riktigt bra grundserie även om det knappast känns så just nu för de röda. Det växer fram frågetecken och magikern Månsson kommer lösa de flesta fram tills H65 möter grönt igen. Sen när det gäller just Dr. Månsson är ju frågan om hur mycket han ville ha just den här segern på kartan. Det är nog så viktigt att hitta tryggheten och minska pressen på de egna. H65 kommer visa något annat när det verkligen gäller.

Skuru vinner grundserien, det krävdes många års slit för att nå hit och all kred. till det jobb ni har gjort. Skuru fungerar bättre än sina motståndare idag och även om deras kontringsspel inte firade de triumfer de är vana vid visade de istället att de har en helhet som kommer räcka långt och finalen är ett rejält steg närmare.

Dagens utropstecken är Evelina Eriksson som växte till en riktig nemesis för H65s niometerslinje, Lindkvist undantaget.

3 hjärtan skickar vi till Jenny Södrén som får stå ut med mycket idag men håller nivå och producerar genom hela.

2 till Sofia Hvenfelt som manar på sitt lag, gör bra mål och sliter minst lika mycket som Södrén.

1 till Emma Lindqvist, när andra faller igenom står hon där. 100% framåt, 100% bakåt.

Tre ta med sig hem

Denna dag är en härlig dag, för alla utom Kristianstad. Det är många matcher och det gäller massor. Vi ser fram emot slutspelet och morgondagens avslutning av allsvenskan. GT Söder går upp och imorgon vet vi vilka som gör Eslöv sällskap som kvallag.

Det är bra arrangemang och tryck i Höör även om jag förväntade mig en mycket jämnare tillställning. Nu kommer varje match gälla mer och det ser vi fram emot.

H65s lagbygge ser ut att vara rätt färdigt förutom en sista pusselbit, föll den på plats med Kristianstads uttåg möjligen? Visst skulle Carlström passa i rött Dr Månsson. f0000

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.