Halvdant toppmöte mellan Sävehof och Skuru

Skuru, med Evelina Eriksson i mål från start, kommer ut i förarsätet men båda lagen går för fullt. Med total avsaknad av försvarsspel hinner lagen med 3 mål redan i första minuten. Skuru fortsätter och går upp till 1-3 innan spelet stabiliseras och lagen börjar spela försvarsspel.

Första halvlek håller högt tempo som lagen inte riktigt klarar av och det är många passmissar och en rad stegfel speciellt från hemmalaget. Bortalaget tar en del avslut i lägen som de inte kan ha pratat om innan. Ingen av tränarna kan vara särskilt nöjda med inledningen, speciellt inte försvarsspelet.

Sävehofs anfallsspel går trögare idag, Skuru är inte så generösa med omställningslägen som premiärmotståndet. Det tunga skyttet som fungerade så bra i Kristianstad går sådär idag. Tilda Olsson har bra första femton men Nina Dano har fått smaka på SHE på riktigt och har det tufft. Mycket handlar istället om Johanna Ahlm levererar genomgående framåt. I försvaret är hemmalaget förvånansvärt generösa och passiva och Skuru kommer till en rad öppna lägen. Sävehof vill styra motståndarna till lägen på kant och utsida två men Skuru lyckas för bra med framspelningar och avslut från dessa positioner för att det ska betala sig idag.

För Skurus del är det en bra halvlek för Matilda Lundström, Jenny Södrén som bidrar till många lägen och i synnerhet Ulrica Olsson som hittar rätt i skyttet. När Hanna Åhlén kommer in gör hon viktiga mål och bidrar till ett bättre försvarsspel. På målvaktssidan är rollerna ombytta jämfört premiären och Evelina Eriksson får rätt tidigt lämna plats för Rebecka Nilsson som gör det riktigt bra idag. Problemen finns istället bakåt där även Skurus försvarsspel är platt och tillåtande.

I början på andra gör Skuru återigen 1-3 och bortalaget behåller taktpinnen rakt igenom andra och Sävehof får hela tiden jobba för att komma ikapp. Även om hemmalaget är uppe på lika ett antal gånger förmår de aldrig gå om.

Sävehof är svåra att känna igen i andra. Gång på gång kommer Skuru igenom eller kan skjuta utifrån utan att försvaret är tillräckligt nära och aggressivt, täcket är inte tillräckligt på plats och all den hjälp Wilma Andersson fick i målet i Kristianstad ser vi väldigt lite av i denna halvlek. Försvaret brukar vara byggt på aggressivitet och styrka men idag blir det istället platt och passivt. Anfallsspelet blir succesivt mer stressat och skyttet från Tilda Olsson, Amelia Lundbäck och

Likväl brukar gulsvart kunna vända på det i slutet av matcherna. Något Skuru surt har fått erfara. Idag blir det i stället bortalaget som rycker sista tio och är uppe i fyramålsledning med 25-29 när det är knappa fyra minuter kvar.

Skurus kanter äger båda Sävehofs målvakter idag och producerar tio mål. Ulrica Olsson har en fin kväll i Göteborg och levererar även hon tio mål, förvånansvärt att Sävehof inte gör mer för att få tag i henne. Rebecka Nilsson i målet blir bara bättre och bättre ju närmare 60 vi kommer och när skärpan och stressen lyser igenom i Sävehofs anfall så är Skuru kallare och skarpare.

Skuru gör det bättre idag och vinner rättvist. Målvaktsspelet är bättre, speciellt mot kantavsluten. Kanterna är vassare, speciellt Lundström och Ingesson. Sävehofs 5 mer utpräglade skyttar gör nio, Ulrica Olsson tio.

Sävehof, i synnerhet i andra, känns lite avslagna och har inte det trycket i anfallet eller den glöd och närvaro bakåt som vi brukar se. Bortsett Johanna Ahlm som gör en fantastisk match framåt så får Wilma Andersson ett bra betyg. Tilda Olsson startar positivt idag men sen fungerar det inte. Linnea Pettersson tar kliv i sitt anfallsspel. Nitton mål från spelarna på sex meter i premiären blev bara åtta idag.

 

Tre ta med sig hem

Topplagens försvarsspel fungerar inte idag. Att göra de 30 respektive 28 mål som lagen gör framåt är utmärkt. Att sen släppa in dem är ju mer tveksamt. Försvaren ser tröga ut, speciellt för Sävehof. Spelarna står platt på sju meter och inte ens hemspringet är 100%. Skuru behöver Hanna Åhlén och Jennie Linnell i försvar.

Grönt har också, dock efter bara två spelade, den sköna mixen H65 hade med Jessica Rydé och Jannike Wiberg säsongen 2016/17. Börjar den en målvakten svajigt kommer den andra in och storspelar. Kan ni hålla i det Evelina och Rebecka har ni en central del klar i drömmen om guld.

Panik, det skjuts i tid och otid idag, hemmalaget ser ut att drabbas av panik och skytte är inte särskilt bra. Spelarna bakom är inte riktigt redo för uppgiften, det kommer väl? Apropå spelarna bakom, jag köper att träningsmiljön är bättre än där de kom ifrån men spelare som inte får spela, var det rätt klubb att skifta till? (Ok att Skuru börjat säsongen med svårast tänkbara motstånd.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.