H65 i svår bortamatch, inför med Emelie Westberg

I Naestved har vi dagens viktigaste kamp där Nyköbing Falster Håndbold, NFH, tar emot H65 i sista kvalomgången till gruppspelet i EHF cupen. En match som har alla förutsättningar att bli rolig på riktigt. Det kommer vara fullt tryck från start och högt tempo. NFH borta är en upplevelse för alla, såväl lag som supportrar och jag tror tjejerna i H65 kommer trivas i hallen.

NFH studsade tillbaka snabbt med seger mot Herning Ikast efter en tung kväll i Köpenhamn och har alla möjligheter att straffa H65. I laget finns mycket kvalitét och de har alla möjligheter att se till att de röda försvaret får en tung eftermiddag. Vassa och snabba kanter, Anna Lagerqvist på linjen och skytteligaledaren Johanna Westberg på vänsternio, med flera.

Lagerqvist har startat säsongen riktigt bra och kommer göra en bra match även idag, H65 har haft problem tidigare mot duktiga linjespelare och frågan är om de kan få tag i henne. De har även svårigheter mot duktiga kanter och på vänstertvå kan det hända en hel del. I mittförsvaret blir det ibland glapp när spelare söker träff men bakom försvaret har laget nog matchens två bästa målvakter med sig. Jannike Wiberg är en av SHEs bästa och Gry Bergdahl visar att hon är nära och vi som såg hennes insats mot Sävehof tar nog lätt med henne i absoluta toppen.

H65 har visat att de är bäst i Sverige och är i år starkare än tidigare med fler riktiga alternativ på de flesta positioner. Formen hos blanda annat Mikaela Mässing och Anna Johansson tillsammans med sina stora röda hjärtan borgar för en riktigt bra kamp.

I Emelie Westberg har NFH en av de mest kämpande spelarna i serien. Hinner få lite tankar av henne inför match.

Vad var den stora skillnaden för er, förlust mot Köpenhamn kontra segern senast mot Herning Ikast?

Tuffare försvar från vår sida och bättre avslut! Även bättre kontringsspel, fler andra fas och färre tekniska fel

Vilka var bra?

Johanna (Westberg) var bra och Anna (Lagerqvist) säker och som vanligt grymt bra bakåt! Ayaka var väldigt duktig. Greve avgör sista fem minuterna med räddningar.

Du var en av de som tog ansvar i Köpenhamn, hur var din match mot HI?

Stabil bakåt men spelade inte jättemycket framåt, men när jag gjorde det tycker jag att jag satte upp spelet bra och drog på mig spelare.

Vad behöver ni se upp med idag?

Deras skytte, framförallt Mässing, riktigt bra driv och skott. Deras långa utkast till kanterna. Det gäller att vi spelar säkert och disciplinerat och springer på varje chans vi får!

H65 är kända för och vill spela tufft bakåt. Tankar om deras försvar?

Lite mer defensivt än vad vi är vana med kanske, men dynamiskt och aggressivt. Väldigt ”köttiga” så vi får passa oss så vi inte blir låsta Så defensivt är kanske fel ord men de litar mycket på sin storlek.

Detta tuffa försvar är ibland väl hårt, möjligt att de kommer få vila en del?

Ja det har vi pratat om, ska bara gå på så kommer utvisningar, särskilt i Europa! Det kommer bli tight!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.