H65 Höör – Västeråsirsta, sista kvartsfinalen

H65 Höör – Västeråsirsta, sista kvartsfinalen. 

H65 är värdar för den sista kvartsfinalen, den fram till 3-0 i matcher och avancemang.

Utgången av denna matchning var lika given som året innan mot Skövde men till skillnad från Handbollsflickorna så gör årets motstånd heder av sin närvaro i slutspelet.

Jag har aldrig sett VI så påkopplat någonsin. Aggressivt och noggrannhet i försvarsspelet och dynamik och rörlighet med en hel del speciallösningar för att komma igenom den röda väggen framåt.

Det är en tuff kamp från första minut och inget av lagen lägger fingrarna emellan.

H65 öppnar målskyttet och VI har till en början svårt att komma till bra lägen.

Tidig time out från bortalaget efter 03.07 och 2-0 ger snabb effekt för Västerås i anfallsspelet och laget går ikapp.

H65 har i första en förkärlek för ramverket men Västerås skytte fångas in av Gry Bergdahl i målet.

Trots bra målvaktspel av Gry och förvånansvärt många tekniska från Västerås så kan inte H65 gå ifrån. Svartvitt jobbar hela vägen och utnyttjar från start H65s sårbarhet på vänster två och i mittförsvaret.

Västerås har bytt skepnad sedan berg och dalbanan i grundserien och är metodiska och söker rätt läge i sina anfall. Spelare mer erfarenhet som Viktoria Unell och Ellenor Åström tar sitt ansvar och visar vägen.

Västerås aggressiva försvar betalar sig bra och i paus landar vi på 13-12 till hemmalaget.

För H65s del finns det en del att lyfta i paus för att hemmalaget ska kunna segla iväg till en trygg säker seger.

Västerås, var fanns detta tidigare? Nog hade det varit värt att visa för att landa högre upp i tabellen?

Domarnivån idag är ojämn, andra halvlek inleds med fem steg eller möjligen fler om man är petig på Kristin Thorleifsdottir följt av studs och fyra steg, varför godkänner i dessa mål, det är för dåligt.

På samma tema måste lyftas ett frågetecken på avblåsningen när Hanna Grytegård försöker gå igenom i matchens sista skälvande sekunder. Ska det inte vara straff?

Sen händer det mest fantastiska, domarduon visar ut fel spelare, en utvisning som dessutom renderar rött på Thorleifsdottir. Alla utvisningar ska rimligtvis dömas på rätt spelare, i synnerhet när spelaren riskerar rött. Eller var det något längre upp i banan jag missat? Då borde det iofs verkligen blivit straff?

 

Tre ta med sig hem…

7-6 fungerar inte, det enda värde jag kan se ikväll är att Ola Månsson ville ha en match till eller iaf förlängning. Lag som spelar detta spel går inte plus. Det finns möjligen något undantag i övrigt minus för samtliga och nyckeln till att Västerås går ikapp i andra halvlek. Varför låta ett sämre lag göra enkla mål? Det är helt obegripligt.

H65 kom underifrån och vann ett välförtjänt guld förra säsongen. Men, om inte laget får ordning på försvarsspelet blir det ingen repris. Det läcker rejält runt vänster två och när Hvenfelth lämnar gap bakom sig så är det rätt lätt att göra mål på H65. Herr Månsson vara tacksam att laget kan välja Lugi som semifinalmotståndare.

Västerås har in min värld tappat succesivt år efter år. Nu visar laget att de kan var en kraft att räkna med. Får de behålla och förstärka lovar 18/19 en jämnare säsong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.