H65 – HC Zalau i EHF Womens Cup

H65 – HC Zalau, I EHF Women s Cup

 

H65 Höör spelar sin sista gruppspelsmatch i Womens EHF Cup och tyvärr så är denna säsongs äventyr slut efter dagens 60 min.

För att de röda krigarna skulle haft en teoretisk möjlighet till avancemang hade man behövt hjälp av Larvik i den femte omgången. Tyvärr för H65s del så förlorade norskorna sitt bortamöte mot dagens motståndare HC Zalau. De regerande svenska mästarna hade behövt hjälp för att fortfarande ha en teoretisk chans att gå vidare som tvåa i gruppen.

Efter att ha plågats igenom fredagens 60 minuter SHE ångest i Kristianstad så kan det bara bli bättre med Europacup i Lund, mycket bättre.

HC Zalau möter ett H65 som spelar för publik, (304) sina röda hjärtan, samt en växande form på väg mot slutspel och nytt guld.

 

Matchen inleds jämnt men H65 kan succesivt gå ifrån. Motståndet i ljusblått verkar inte helt intresserade av att behålla sin förstaplats i gruppen. Störst skillnad märks i försvarsspelet där H65 är påkopplade och aggressiva. Jannike Wiberg i H65s mål gör bra räddningar och får ta en hel del lätta skott tack vare aktivt försvar.

HC Zalau ser tunga och tröga ut. De verkar inte ha någon motsvarighet till Månssons institution Degerberga. Fullt förståligt att motivationen kanske inte topp idag men de har verkligen inget att ta med sig hem idag förutom det redan säkrade avancemanget. Lagets försvarsspel rosar inte och startande målvakt har inte någon bra dag på jobbet och får lämna efter ca 20 minuter i första halvlek.

Det är ingen tvekan om att H65 kommer vinna idag och trots att den internationella bedömningen från domarna straffar H65 så kan laget segla ifrån till seger med 30-19.

H65 har tyngd i sitt anfallsspel och vinner tydligt kampen på niometer, många bra mål på distans och i genombrott. Samspelet mellan Lindqvist och Hvenfeldt fungerar riktigt bra idag med flera poäng och riktigt bra försvarsspel. I Mikaela Franssons sjukfrånvaro vikarierar Tilda Winberg på mittsex och gör det bra.

 

H65 gör en stabil och bra insats idag. Båda målvakterna gör en bra match och när Gry Bergdahl kommer in i andra så börjar hon med en fin straffräddning. På nio meter bir det 7 mål för Mässing och 5 för Thorleifsdottir. Emma Lindqvist och Hvenfelt svarar för lyckade insatser i två riktningar och den dynamiska duon producerar mål och poäng.

 

Givet dagens insats så tycker jag laget borde haft med sig poäng från mötet borta, utan att ha sett den matchen tyvärr.

 

Tre ta med sig hem

 

H65, ska spela hemma, eller åtminstone som i de två inledande matcherna i den fina arenan i Eslöv. Givet att matchen inte har någon sportslig betydelse är intresset av naturliga skäl svalare och det gör det hela mer naturligt med riktig hemmaplan.

Bedömningen är hårdare i internationella matcher. Det blir utvisningar som aldrig skulle blivit något i SHE och i regel fler straffar. Men idag är domarna inte bra, de flesta tvåor som H65 får emot sig är i bästa fall tveksamma.

Fair Play. Sedan några år tillbaka får handbollspubliken ofta höra att set handlar om fair play, sportslighet, att heja inte hetsa. HC Zalaus tränare, Gheorghe Tadici, har idag ett beteende som är allt annat än sportsligt. Alla lagets time out tar för lång tid och ger ett gult kort. I matchens sista minuter drar tränaren också på sig en utvisning. Jag hoppas att detta blir något mer än bestraffningar under matchen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.