H65 – Eslöv i SHE

H65 Höör mot Eslöv i SHE

 

Guldjagande H65 tar emot Eslöv. H65 ser fram emot serieseger och Eslöv har degradering framför sig. Med slutspel och en eventuell final en bit framåt så måste kanske inte H65 hitta toppformen just nu men. Laget bör höja sig från en rad mindre hedrande insatser i SHE. Har tjejerna i Eslöv knutit näven och bestämt sig för en stark avslutning på tiden i SHE?

Förutom Jonna Linell som är långtidsskadad så saknas i H65 Mikaela Mässing som fått en kortisonspruta i armbågen och för Eslövs del fick man ett skadeavbräck under veckan i Tilda Lundqvist utöver Rebecca Isaksson.

Sara Strand gör comeback i Eslöv som behöver spelare och vi hoppas på en bra match för henne. H65 har åter Jannike Wiberg tillgänglig efter att hon stått över emot Skara.

Matchen börjar tätt och intensivt med klar derbykänsla. Eslövs målvakt Moa Sandell gör en riktigt bra inledning och laget lyckas få utdelning på sina bärande spelare, Andrea Johansson, Filippa Sarenbrandt och Julia Bardis. I H65 är det Emma Lindqvist, Anna Bardis och Marie Wall som syns i målprotokollet.

 

Lagen följs åt fram till lika på fyra men sen händer något. H65 vinner perioden som följer med 9–0. Jag det är tyvärr inget skämt, 9 bollar för rött, noll för gult.

Matchen kunde blivit spännande, jag trodde att Eslöv skulle kriga, men har det inte räckt tidigare räcker det inte mot serieledarna. Eslövs genomklappning gör att det blir en transportsträcka för H65. Det krävs en hårtork av modell jetmotor i halvlek för att gult ska kunna rycka upp sig ur detta och göra en bra andra halvlek.

De flesta är bra under första för H65 men absolut bäst är Gry Bergdahl. Flytten från OV in i en betydligt mer krävande träningsmiljö med större utmaningar har gett ett bra lyft.

I Eslöv är det Andrea Johansson som visar moral och inställning värdigt ett SHE lag. Kom igen alla!

Första slutar 18–7 till hemmalaget.

Lagen skiljer sig åt väldigt mycket när det gäller spelarnas fysiska status. Eslövspelarna är tunga, tröga och generellt i betydligt sämre skick än sina motsvarigheter i H65. Det blir extra tydligt över 60 minuter. Det finns två undantag dock, Andrea Johansson och Julia Bardis, de två spelare som är klara för andra klubbar.

 

Tre ta med sig hem

Eslöv behöver välja väg om ni vill tillbaka till SHE. Speciellt om laget ska ha möjlighet att stanna kvar. Och det handlar om att välja handboll med rätt förutsättningar eller inte. Det avgörs inte främst med pengar. Det finns en rad andra värden som klubben behöver leva upp till. Kraven behöver bli extremt tydliga för de som ska representera klubben. Välj nivå och var tydliga med det.

De från Helsingborg. Gry Bergdahl gör en fantastisk match idag. Kan det vara bästa so far? Från negativt kval med risk att åka ur allsvenskan till förstaval hos regerande mästarna?

Och… Emma Lindqvist, i mitt tycke den bästa niometerspelaren i serien. Väldigt hög lägstanivå, kostar väldigt lite i försvarsspelet, många assist, många poäng skapar hon och är förstavalet som mittnia. Samtidigt verkar hon vara den minst slitna i laget. Glutenfritt är kanske rätt väg?

Thomas Westerlund tar time out, Joel kvar? Och Lasse Eklöv drar på sig den vinröda, eller blir det Kristianstad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.