GT Söder står inför sin absolut viktigaste match, är pressen för hög Emma Petersson?

Ikväll har ni säsongens absolut viktigaste match, och ni måste ta poäng, hur ska ni spela mot Kungälv för att göra det ni kan för att klara kontraktet?

Vi möter ett Kungälv med många individuellt skickliga spelare som lirat tillsammans länge. För oss handlar det om att ge allt vi har ikväll och fokusera på oss själva och vårt spel!

Fokus på er själva, innebär det att ni inte tittat så överdrivet mkt på vad Kungälv gör utan fokus ligger på att prestera i ert egna spel?

Jo vi har givetvis kollat på hur Kungälv spelar men lagt mer fokus på hur vi skall få ut det mesta ur vårt spel både framåt och bakåt.

Ok, du har en väldigt viktig roll i ert försvarsspel och har fått mer och mer även framåt, vad är viktigt för dig och för er mot ett samspelt lag med de individuella kvaliteter du nämner

Att hitta en trygghet bakåt där vi har mycket kommunikation sinsemellan. Att vi håller våra avtal och kunna lösa situationer som uppstår snabbt. Framåt gäller det att alla kliver dit 100% i alla lägen för att vi skall kunna få med oss 2 poäng idag. Att vi inte lämnar över ansvaret på varandra.

Kungälv behöver få sitt försvar att fungera, men kan också ha stora problem i sitt anfallsspel, även om de gjort mkt mål mot Boden och H65. I de täta matcherna ni vunnit har ni hållit motståndet på, 18, 20 o senast 23 mål. Är det den nivån som krävs idag med?

Vi behöver absolut täppa till bakåt och hjälpa Linnea och Winge i mål mer än vad vi gjort de senaste matcherna. Kungälv är ju ett kontringsstarkt lag så det gäller att vi är rädda om bollen i anfallet och tar rätt lägen.

Har ni med samma trupp som senast?

Ja, inga sjukdomar eller skador som påverkar laguppställningen. 

Ni har haft en del oflyt med skador bland annat. Har det varit svårare att ta poängen än ni trodde när ni gick in i säsongen, även om jag tror att ni spelare hade en mer realistisk målbild än Vaggos fjärdeplats?

Vi hade stor respekt för uppgiften när säsongen började. Vi är ett lag med lite erfarenhet och när våra två nyckelspelare från förra säsongen utgick med långtidsskador tidigt blev det såklart ännu tuffare. Men samtidig så har alla lag skador men det har givetvis varit tufft för oss som nykomlingar!

Vad har ni fått för positiva effekter med Jennie som ansvarig?

Jennie fick ta på sig ett ansvar som hon kanske egentligen inte ville eller vad beredd på men jag tycker att hon har gjort ett jättebra jobb. Hon har själv lång erfarenhet och är duktig på att få oss att utmana oss själva!

Vad tycker du om din egen säsong? Positivt och negativt?

Sett till min egen säsong så har det gått upp och ned. Eftersom vi drabbats av många skador har jag fått chansen att spela framåt, det har tagit ett tag att komma in i det igen efter att endast ha spelat försvar i 4 säsonger. Men jag tycker att det har gått bättre och bättre . Sen såklart har man skitmatcher där ingenting alls funkar.

Du får som sagt ta mer ansvar framåt, hur håller din axel?

Axeln har fungerat förvånansvärt bra, vilket är positivt för framtiden!

Och till sist, seger med?

Jag tippar på att det blir en riktigt jämn match och att vi vinner med 23-22!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.