Göteborgsderby om plats i nästa säsong av SHE.

Bjurslätt Torslanda tar emot BK Heid på hemmaplan. B/T har gett sig själva chansen att avancera. Givet förutsättningarna har laget gjort en mycket stark säsong efter en något trevande start.

Heid å sin sida har dansat dansen runt strecket mellan slutspel och negativt kval och hamnade tillslut på en godkänd tiondeplacering.

Efter Önnereds lyckade återtåg och mycket starka första säsong tillbaka i SHE så får Heid se sig själva som lillasystern i Göteborg. Laget hade slagläge i sista omgången med en fyrapoängsmatch hemma mot Boden där man föll med 19-20.

Laget har riktiga spetsspelare i Towe Andersson och Ronja Vesterlund. Kristina Zubonja, Janita Svenheden och tunga Annica Smidje har varit viktiga spelare i Heids lagbygge senaste säsongerna. Edijana Dafe som har ett antal smguld har inte hittat tillbaka till de kvaliteter hon tidigare visat i Sävehof.

Får Heid behålla ovan nämnda, vrida upp träningen tillsammans med två nya startspelare så kan kommande säsong bli betydligt roligare. En säsong de kommer spela i SHE. Steget mellan de två serierna är nu större än det varit på länge.

Redan uppflyttade Kungälv och övriga kvallag från damallsvenskan har inte mycket att säga till om i möten med sina motparter från SHE. Speciellt inte om domarnivån är av SHE standard. Det släpps en hel del i damallsvenskan.

Efter gårdagens katastrofala insats av Kristianstad så finns förhoppningen att det idag iaf ska bli bra tryck i hallen och vettig intensitet.

 

Hedi startar i anfall och fortsätter anfalla fram till 5-0. Det är rätt givet att centrallinjen fungerar bra i Heid och B/T lider av allsvenskan lägre tempo och SHEs tydligare domararbete. Tekniska fel, skott utanför eller avslut med enkla räddningar för Heids duktiga målvakt Josefin Wickström.

Hemmalaget gör sitt första mål när klockan visar 09.49. Det är svårt att vinna då.

Sen kommer en rejäl upphämtning. Heid tappar linjerna totalt och är plötsligt helt utan struktur. B/T anfaller med mer fart och Amanda Björndahl hittar rätt med riktigt bra skytte tillsammans med Annie Toft som både bryter igenom och har ett brett register i skyttet.

Halvlekens sista 20 minuter är bra med två lag på banan. Blått arbetar sig succesivt ikapp och med lite mer kyla hade det blivit ledning i halvtid.

Heid anförs av Towe Andersson men får utdelning på många spelare under halvleken.

B/T är beroende av ovan nämnda.

 

Andra startar ett skakigt B/T pressade av stundens allvar. 0-5 i första halvlek motsvaras av 0-4 i början på andra. Hemmalagets första mål för halvleken dröjer till 09.49.

Under andra får Heid ihop helheten och med hjälp av en storspelande Wickström i mål så orkar inte B/T hålla tillräckligt fokus. Blått vinner inte övertalsspelet, bjuder på några onödiga 2 minuters och missar straffar.

Heid öppnade dörren för en jämn kamp efter tio minuter i första halvlek men den är stängd i andra. Den första matchen avgör för laget från den sämre serien, (undantaget är Skånela,) och nu är det dessvärre kört för B/T.
Laget har dock goda förutsättningar att fortsätta vara ett topplag i allsvenskan och säsongen 19/20 kan de t o m ta steget till SHE om de lyckas behålla, utveckla och förstärka nuvarande trupp.

De behöver också göra en skarp rekrytering efter Magnus Lindqvist som inte fått förnyat förtroende efter fyra och ett halvt år som ansvarig tränare. Bra finish för Magnus idag med en överraskande bra insats. Hade de även haft skadade Nina Dano på banan kanske utgången varit annorlunda. B/T behöver ha alla med för att ha en chans att orka med SHE motstånd.

Heid behöver jobba vidare, se till att behålla stommen och göra iaf två riktig bra rekryteringar för att kunna se fram emot en bättre utgång av grundserien.

 

Tre ta med sig hem från ett soligt Hisingen är…

Bjurslätt/Torslanda gör bra ifrån sig idag. Speciellt sett till utvecklingen ni gått igenom från förra säsongen och inledningen på denna. Ta med er en välförtjänt tredjeplats och, dagens publik, fantastiskt tryck i Torslandahallen, mer eller mindre fullsatt och publiken var med hela vägen in

Men, gör läxan på riktigt. Heid släppte in er idag i första men ni måste få tag på Towe Andersson och Ronja Vesterlund på linjen. Klarar ni det finns det fortfarande ett halmstrå.

Heid, förstärkta har ni potential att titta uppåt kommande säsonger, men vad hände efter tio minuter idag? Det kommer knappast att hända i match två men iaf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.