Från köpenhamnslägret

Med Hanna Blomstrand

Det känns som det är bra tryck och i möten mellan Köpenhamn och NFH…

Verkligen, det är en prestigematch.

Du mål genom hela men kommer framförallt igång och får yta i andra?

Vi får fullträff i vårt anfallsspel, vi har hög fart. Det känns som vi spelar taktiskt klokt och har många spelare som är farliga på mål och då är det lätt att komma i rätt lägen själv.

Det känns som ni är fler spelare som är farliga än NFH

Det kan jag hålla med om. Laget bygger på Westberg (Johanna) och när hon inte har dagen så får många andra kliva fram. Jag tycker Emelie W och Wallén är väldigt bra idag och Lager (Lagerqvist) framförallt. Vårt lag bygger på många.

Det är skillnad i det som händer i inledningen. Ni är påkopplade men de NFH är inte på plan.

Vi får full träff på vårt kontringsspel och vårt försvar, då blir det lätta mål. De första fyra målen är kontringsmål och de första i andra halvlek också. Vi trycker som tusan. Det är svårt att stoppa oss när vi kommer med sådan fart. Det känns som vi kan varandra utantill i kontringsspelet.

Hur känns säsongen, jag såg er mot Ajax och det var inte lika roligt.

Vi jobbar oss sakta men säkert uppåt. Vi hade lite svårt att hitta i starten. Timeing och lite förhålla oss till förra året och med nya spelare. Det kändes väldigt bra och nära vår högsta nivå.

Jämfört med förra året, är ni ikapp eller förbi?

Det är svårt att säga, lite nya spelare och lite annorlunda spel. Förra året trodde ingen på oss, nu har vi en titel att försvara. Det är det mentala vi har jobbat med framförallt, vi ska gå in och köra precis som vi gjorde förra året fast med lite ny struktur. Det tog lite tid att komma in i det men nu tycker jag verkligen att vi börjar hitta det.

Har du hittat det? Du gjorde en hel del mål idag och var även bra mot Ajax.

Ja, jag jobbar på det, det känns bra. Efter landslagsuppehållet och med Champions Leauge så känns det som vi har hittat ett flyt, ett spel som passar mig väldigt bra där jag kan komma i bra lägen. Jag tackar och tar emot och försöker göra det bästa jag kan.

Är det något du vill lyfta fram under säsongen?

Jag vill framförallt höja vårt försvarsspel. Vi jobbar jättehårt på det och vill att det ska funka. Det är då vi får lätta kontringsmål, vi springer som tusan. Nu när Rei är skadad har vi delat på henne stora roll tillsammans. Än så länge tycker jag att det har funkar väldigt bra, det är många som kommit upp i nivå.

Kan det räcka hela vägen igen?

I Danmark är det så många bra lag. Det handlar verkligen om dagsform. Vårt mål är att ta oss till slutspel och prestera så bra som möjligt.

Vilka ser du annars som kandidater till titeln.

Odense är väldigt starka, de har spelat ihop sig ännu mer. Nyköbing, HerningIkast, Esbjerg och Viborg har visat nu på slutet att de är att räkna med. Det är det som är det roliga med dansk handboll, vem som helst kan ta det.

Trivs du bra i Danmark?

Verkligen, det har inte varit så svårt att anpassa sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.