Fjärdeplacerade Västerås välkomnar Skövde

Västerås kan stå upp med starka insatser mot seriens främsta men falla mot de som ligger bakom. Målet är fjärdeplatsen och då behöver lag som Skövde avfärdas.

Skövde är svåra att placera, hemska insatser efter uppehållet har följts av en bättre i revansch mot Skara borta och sen förlust senast mot Sävehof.

Höstens möte vanns knappt av Skövde men idag borde poängen hamna hos det stabilare hemmalaget.

Båda lagen inleder avvaktande och tafatt. Västerås öppnar med 3-2-1 försvar som pressar motståndarna som missar sina avslut. Framåt är det dock betydligt sämre med förvånansvärt svagt passningsspel.

Målskyttet får istället öppnas när gästerna får ett tveksamt sjumeterskast som förvaltas av det viktiga nyförvärvet Olivia Black. Västerås replikerar direkt via ett bra mål från spelföraren Olivia Gemmel. Svagt hemspring från hemmalaget ger öppet läge och Skövde tar ledningen på nytt. Västerås får möjlighet från sju meter men en riktigt dålig straff gör att kvitteringen uteblir.

Det aggressiva Västerås försvaret från de första minuterna har klingat av och vitt är istället åskådare och Skövde kan gå upp till ledning 1-3.

Inget av lagen inleder med någon högre kvalitét i sitt spel men passiviteten bakåt och den väl svaga träffbilden framåt för hemmalaget gör att Skövde kan behålla initiativet.

En tidig time out från Frenne Båverud på hemmabänken ger väldigt tillfällig effekt och när Västerås fortsätter vara generösa med ytorna kan Skövde behålla ledningen.

Skövde orkar dock inte håll trycket uppe hela halvleken och sista fem kommer Västerås ikapp.

Vi har lika på elva i halvlek och lagens tränare har en hel del att gå igenom inför andra. I försvar måste lagen kliva fram, se till att få betydligt mer kontakt, tidigare, med sina motståndare. För båda lagen men speciellt Västerås måste skyttet bli bättre och det är alldeles ängsligt i försvar. Båda lagens passningsspel behöver ta flera kliv och lagen har en rad tekniska fel.

Det ser ut som två lag kommer ut efter paus men det är bara ett som verkligen är på plan. Skövde tar tag i spelet direkt och de första dryga tolv minuterna vinner laget med 8-1. Med endast två mål framåt för Västerås under andra halvlekens första kvart cementeras underläget.

Det är först när hemmalaget i slutet går upp och spelar sju mot sex samtidigt som Skövde verkar sluta spela försvarsspel som avståndet är nere på bara tre mål. Det är dock för sent och för lite och Skövde går ifrån igen och vinner rättvist med 22-28.

De finns en stor rad frågetecken när det gäller hemmalagets uppträdande. När kommer era utvisningar och varför? Varför är det så avslaget och ängsligt, i synnerhet efter paus? Två passmissar i anfallen efter varandra när det egna målet står öppet är inte direkt positivt. En på tre från sju meter och skyttet från både nio och sex meter är långt ifrån godkänt. Försvarsspelet är inte, inte bra.

Sammantaget är det nog bara Matilda Forsberg på kanten som kan ges ett godkänt betyg, bänken inkluderad.

Skövde vinner och vinner rättvist men Västerås är idag ingen värdemätare trots fjärdeplatsen. Det som gör segern än starkare är att laget kom till spel utan Julia Ehn och Elisabeth Collado. Även om Ehn gjort fler mål så är Collado lagets enskilt viktigaste spelare. Anfallsspelet behöver bli tydligare, passningsspelet bättre och det behöver tränas på skyttet. Försvarsspelet är till och från alldeles för stillastående och utan träff.

Det som enskilt säger mest om matcher är att Skövde tillåts göra mål med fyra mot sex (även om det redan är avgjort.)

Tre ta med sig hem

Gästernas Time Out, efter att ha gått ifrån med 7-1 i inledning på andra är för mig helt oförklarlig

Bombardier Arena är inte gjord för damhandboll, inte som det ser ut nu iaf. Finns det alternativ?

Skövde har två av två mot lag man har en rimlig chans att slå, är detta en trend? 000000000000000

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.