Filippa Nyman inför Skuru hemma

Bra slit i Lund trots resultatet. Några tankar om den matchen i stort, ni var ju onekligen nära?

Ja precis, vi missar två eller tre straffar (kommer inte ihåg exakt) samt flera frilägen, så det är där vi tappar poängen tycker jag. Bakåt har vi koll på dem!

Andrekeepern Ida Vium gjorde det riktigt bra när hon kom in..

Ja, kul för Vium och bra för vår del att inte bara ha trygghet i Hanna Edvardsson.

Och hur kändes det för egen del att vara tillbaka på nio meter

Känns roligt! Det är ju där jag vill spela även om jag så klart är glad över all speltid jag får

Vad tycker du om er säsong. Det var mkt upp och ner förra året och det är en del av det kvar som det ser ut. Bra insatser mot blanda annat Skara och Önnered men sämre mot Kungälv där ni tappar en match i hade hyfsad kontroll på, och en riktigt svag insats mot Västerås.

Vi har verkligen blandat och gett men nu har vi börjat fokusera mer på oss själva än tidigare. Fokuset ligger alltså mer på vårt spel inför match och vad vi vill göra/hur vi vill spela istället för vad motståndaren förväntas göra, så jag hoppas att vi släpper handbromsen lite mer nu framöver

När vi ”ska” vinna (missförstå mig rätt) så har vi underpresterat och tvärtom mot t.ex. Önnered och Skara. Känns som det handlar mycket om ett mentalt tillstånd och det har vi pratat mycket om, att vi inte måste vinna liksom utan snarare att vi vill vinna!

Vad blir viktigt för er för att ni ska få tag i Skuru

Det blir viktigt att få stopp på deras första- och andrafas då de är riktigt effektiva där, sedan se till att göra mål när vi får våra lägen.

Men hur får ni stopp på deras omställningar. De har aggressiva tvåor och Lundström tjuvar rejält och tar många bollar. Dessutom brukar ju Rebecka Nilsson ta en hel del.

Genom att inte bara springa hem utan vara mer organiserade att ta uppgift tidigt så vi får stopp på deras tryck. De spelar ett mer aggressivt försvar sett till varje position jämfört med andra lag så vi får komma med fart och hålla bra avstånd helt enkelt.

Ni fokuserar på det egna som du säger men kollar ni något extra på deras målvakter? Eller handlar det om att komma till rätt.lägen?

Upp till varje spelare inför denna matchen, vi har faktiskt inte haft något matchmöte utan vi var lediga igår! Tänker att det handlar om att få rätt lägen men också att helt enkelt vara ”desperata” efter att göra mål:) vi ska göra allt för att vinna ikväll!

Matchen var mer eller mindre avgjord efter första.förra gången. Blir det annat idag?
Så var det nog tyvärr.. Det blir annat idag!


Vad blir det för resultat?

Vi går för 2 p!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.