Evelina Ström efter Skaras långt ifrån övertygande seger borta mot Aranäs.

Ström är tillbaka i Skaraborg och har precis gjort sin andra tävlingsmatch i lila efter utflykten till Göteborg och Önnered. Ikväll var det Skaras andra match i den återuppståndna svenska cupen.

Grattis till en till slut, i alla fall sett till målskillnad, betryggande seger.

Ja, det satt långt inne idag.

Det var bättre mot Hellton. Det var klart tidigt, det kändes i halvlek som ni skulle ta detta men…
Vi lämnar över arbete på varandra istället för att gå dit hela vägen. Sen till slut måste bestämma sig om man vill vinna matchen eller inte och det tycker jag ändå att vi gör de sista tio.


Vad är det som gör skillnaden idag? Skara är i min uppfattning bra sista 10–15 minuter i sin matcher, bland annat att ni orkar bättre?

Det är svårt att säga orken har väl en viss betydelse, sen är det rutinen också. Skara har varit med i många sådan här matcher tidigare, även fast vi kommer in några nya så faller vi in i det trygga som finns där de sista tio minuterna.

Det måste vara skönt för Magnus och Skarapubliken att du har kommit in. Den procent du och Melanie har gör att ni vinner idag.

Niometerspelet gick lite i stå idag, vi kommer till fina lägen men bränner otroligt mycket. Då bär man med sig när man springer hem och sen upp i nästa anfall. Det gäller att vi spelar bollen dit där vi sätter lägen.Borde ni styrt anfallsspelet mer utifrån det tidigare?

Det pratade vi snabbt nu om att man både i försvarsspelet och framåt. Det syntes väldigt tidigt var de ville sätta sina lägen. Mycket tryck på vår vänstersida, där hade vi kunnat packa över mer tidigare.

Efter att ha sett insatsen i Annliz blir man lite fundersam. Förra året var det nästan ännu sämre. Är det skönt att matcha in sig mot lite sämre motstånd?

Nej jag tycker att det kan vara svårt att möta lite sämre motstånd på försäsongen. De har allt att vinna, vi har mer att förlora. Även fast det är en träningsmatch och vi provar nytt och de provar nytt så finns ändå tanken att vi ska vara bättre, att vi ska vinna.

Sen tycker jag att det var väldigt bra att vi deltog i Annliz och fick de här matcherna tidigt på försäsongen. Det finns mycket att utvärdera direkt och börja jobba på med en gång.

Hur känns det för dig att vara hemma igen?

Det känns jättebra. Allting har fallit på plats. Roligt med nytändning. Det är många jag känner så det blir lite nygammalt. Jag hade även Magnus i Skövde tidigare, alltid nyttigt att byta miljö.

För de som inte har koll på dig, du tillför mycket stabilitet på högersex. Vad tycker du själv att du tar med dig för spets till Skara?

Jag skulle nog säga att jag är en väldigt trygg spelare, jag går alltid in och gör mitt till hundra procent. Sen är det klart att man inte alltid dagen. Jag pratar mycket med mina kollegor intill mig, kommunikation. Mycket energi och mycket kommunikation.

Vad har du för fokusområden i din roll, offensivt och defensivt, i din egen utveckling?

Jag har kollat mycket på OS, sett kantspelarnas försvarsspel. Det är väldigt modernt nu med väldigt offensiva kantspelare i försvaret. Det är en liten vision och liten målbild att våga vara mer offensiv, stjäla lite bollar.

Känner du att det finns utrymme för det, att ta för sig och ta kliv?

Det tycker jag, vi har våra ramar som vi ska följa, men vi har stor acceptans på att vi själva försöker utvecklas och att ibland blir det fel. Det är en bra utvecklingsmiljö, det är många som vill mycket, både individuellt och lagmässigt. Det är en bra miljö att utvecklas i.

Till sist, vinner ni på fredag?

Vi vinner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.