Ett av många

Ett av många derbyn I Göteborg.

En efterlängtad hemmapremiär och ett av många Göteborgsderbyn står på menyn för kvällen. Tvärs över landet tar Skuru emot Västerås.

CK Heid har värvat brett och tungt och ska, enligt planen 8-4-1 ta sig till finrummet i svensk damhandboll. Planen är slutspel i vår, topp 4 nästa säsong och finalspel säsongen 21/22. Det kommer inte bli något problem att nå iaf del ett i planeringen som det ser men där uppe är det svårare. Ikväll blir det dock för svårt även om det är en värdemätare många ser fram emot.

Mästarna hade en förvånansvärt enkel resa mot Skuru i sin säsongspremiär och givet gästernas väldigt bleka gestalt i den matchen kan det vara så att kvällens motståndare bjuder på mer av en värdemätare på mästarformen.

Heid startar med ett helt annat klipp än Skuru gjorde senast och Sävehof är inte riktigt med från start. Lagen följs åt inledningsvis och även om Sävehof gör en del små ryck upp till ledning med tre så äter sig hemmalaget tillbaka och vi stannar halvleken på 11-12. Sävehof har kommit undan i den här halvleken utan att imponera även om laget gör en del riktigt snygga numer.

Bakåt har gästerna svårt att få tag och träff på Heids nyförvärv Elin Hallagård och Jessica Ehrnbring. Förutom poängen från dessa så lyckas hemmalaget gång efter gång sätta duktiga högernian Sara Fridman i öppna lägen och mittsexan Elin Svensson får agera helt sanslöst fri på linjen vid en rad tillfällen. Sofie Bärjesson har haft en tung kväll i målet och efter halvlek kommer vi få se Wilma Andersson som hade en riktigt fin kväll mot Skuru, löser du detta Wilma? Gästerna behöver också minska sina tekniska i anfallen och försöka få till en bättre nivå på avsluten väl igenom.

Heid å sin sida har svårt att få tag i Nina Dano på högernio och den nya danskan Ida Lagerborn. Laget har det tufft på högertvå och att behålla fullt manskap på banan. Tre utvisningar och tre straffar till gästerna har också vägt över för gulsvart även om en gått i stolpen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.