Eskilstuna Guif – OV Helsingborg

Årets första damallsvenska drabbning går av stapeln i Ellfolk Arena.  Hemmalaget GUIF tar emot OV Helsingborg.

Guifs damer har abonnerat på positiv kvalplats de senaste säsongerna utan att lyckas ta klivet upp till finrummet. Utan att vara nära, klivet har varit väl stort.

Guif ”damsatsning” har dessvärre senaste säsongerna tappat fart, truppen har blivit av med kvalitét och bredd. Inledningen på nuvarande säsong har varit ojämn och ännu en kvalplats verkar från 7e platsen långt bort.

De finns några spelare som kommer att behöva ta ett fortsatt stort ansvar. Jessica Dickfors, Josefin Johansson och Sofia Tenglin har varit i klubben länge och kan en bra dag bära sitt lag.

Ikväll gästar tunga OV Helsingborg. Laget har för året 21 spelare i truppen, men bara 2 målvakter!? Är det Sveriges största trupp, större än H65?

Hemmalaget öppnar målskyttet och går ifrån till 3-0 tidigt, 2 av målen från frilägen efter slarv i OVs anfall. Hemmalaget trummar på i halvlekens inledning och håller OV på avstånd med enkla mål.

OV inleder katastrofalt, en av de sämsta starter jag sett i handboll. Då satt jag ändå med på OVs bänk när Önnered gick till ledning 9-0. Skyttet är svagt men det stora problemet är en helt otrolig mängd med tekniska fel.

OVs huvudtränare, Joakim Forsberg, assisterad av Kristoffer Henriksson tar en mycket välbehövlig time out efter elva minuter och efter det får tjejerna mer kontakt och rejälare anfall. Speciellt Ellinor Fahlstedt krigar på linjen och är en av dem som ser till att OV får kontakt igen. Linnea Back löser av Leila Melcher i målet och får tag i en del bollar. OV får dessutom hjälp av att hemmalaget gör en del tekniska i sin tur samt missar en rad väl klara lägen.

Dags för herrar Lukic och Mårtensson att ta time out istället, efter den så tar GUIF tillbaka initiativet. Hemmalaget går en utan större problem ifrån till klar ledning i paus, 15-10.

Blir det mot förmodan vinstfotboll I Helsingborg på måndag lär den följas av Beeptest och/eller ett par tusen armhävningar, det får inte se ut så här.

OV kommer ut till andra efter förmodad hårtork av kaserngårdsrösten Forsberg. Tjejerna är samlade och fokuserade men dessvärre räcker den inspirationen bara  till 2 mål, sen gör Guif 4-0 och succesivt ökar de försprånget genom halvleken.

Guif är rappare framåt, har fler alternativ i anfallen och får dessutom göra en hel del ”enkla” mål när OV fortsätter spela bort sig I anfallen. Alla utespelare i hemmalaget gör dessutom mål. Tjejerna hade också råd att missa en hel del klara lägen.

OVs skytte är genomgående under all kritik och duktiga Josefin Brodd I GUIF-målet fångar en hel del lätta bollar. Undantaget för OV är en inspirerad Ida Sandell som välförtjänt blir matchens lirare. Det är ängsligt och väldigt mycket slarv och försvarsspelet är långt ifrån godkänt.

Kvällens tre, ”ta med sig hem”

  • Ingen styrelsemedlem från GIUF på plats men engagemanget ska finnas för damerna. Är det dags för tränarduon att få chansen i en förening som kommit längre?
  • Träningskvalitéten i Helsingborg under uppehållet!? Mycket fys, lite handboll?
  • OV har fått förnyad kraft i damgruppen, Det är uttalat ett mellanår men med fokus topp 2, topp 4 2018/2019. Hur ska ni klara det som det ser ut nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.