En tripp till Danmark

En tripp till Danmark

 

Bottenlaget Ajax Köpenhamn med tre raka förluster tar emot Köbenhavn Håndbold. Bortalaget, Tigrene, har en rad riktigt namnkunniga med idel landslagsspelare.

Klubben är riktigt intressant sett med svenska ögon och här hittar vi bland annat Jenny Alm, Linn Blohm, Hanna Blomstrand och Johanna Bundsen. Johanna spelar dock inte idag.

Även Marie Wall finns i truppen men pga av en korsbandsskada dröjer hennes debut i danska ligan iaf till efter årsskiftet.

 

Hemmalaget Ajax har inte tagit några poäng på sina tre spelade även om de varit nära, ledning med två hemma mot Randers i slutminuterna byttes mot seger med ett för bortalaget. Regerande mästarna Köpenhamn har börjat serien med två segrar på tre spelade och kommer närmast från en stor seger, 35-18 mot nyss nämnda Randers.

 

I första är det KBH som har taktpinnen och är spelförande. Hemmalaget är förvånansvärt generöst och ger bort en rad bollar som ger svart en rad rena lägen. Laget kan gå ifrån tack vare bra mål av bland annat Annika Meyer och Hanna Blomstrand. Köpenhamn borde kunna fortsätta trycka på och inte släppa in Ajax men de håller inte farten trots att de får hjälp av öppet mål hos hemmalaget. In till paus i halvlek som KBH leder med 8-13.

 

Ajax kommer ut starkast i början på andra men visar en förvånande envishet i att spela sju mot sex och resultatet är precis som vanligt, nedslående. Den första perioden med sju förlorar de med 1-3, sen vinner de istället en period med två mål med en spelare utvisad. KBH gör iaf sju mål i öppet bara i andra och tillsammans med missade frilägen och straffar ger Ajax verkligen bort möjligheten till seger.

 

Ajax har en del vassa spelare i truppen men snart måste de vända nära missar till poäng. Idag ger jag plus för målvakten Sara Nørklit Lønborg och linjespelaren Simone Monsrud Pedersen.

 

KBH visar sig idag inte från sin bästa sida. Tongivande spelare övertygar inte förutom en trio med just Hanna Blomstrand, Annika Meyer och Emily Stang Sando i mål.

Laget har landslagsspelare på alla positioner och har flera nivåer att ta ut jämfört med hur spelet ser ut idag.

 

Vill du ha mer info om dessa klubbar finns de på https://ajax.dk/ och https://kbhbold.dk/.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.