En speciell dag i historien….

Söndag 11.11-2018 – The guns have gone silent.

Värdens ledare träffas och hedrar vapenstilleståndet i The Great War, etthundra år sedan idag.

Lite närmare hemma hittar vi höst, fika med talmannen och allsvenskan. Ja den som gäller, inte den som avgörs på slitna gräsplaner utan damallsvenskan i Handboll.
Vi är mitt inne i omgång sju och vi har två fighter idag. Guif tar emot Eslöv och Skånela möter Hellton

I Eskilstuna kan utgången bara bli hemmaseger. Eslövs problem att få ihop spelet under försäsongen och även under inledningen av serien har bland annat inneburit att återtågsplanen ändrats till tre år istället för ett som var det som gällde när säsongen startade.

För hemmalagets räkning har det börjat bättre. Med bland annat nya tränare verkar de ha hittat en bra balans. Laget har länge varit laget som nästan. Eller ja, det blir positivt kval år efter år men det stannar där, klart och tydligt. Nu verkar laget mer gediget och har fem på sex med två sköna uddamålsvinster. Missräkningen kom i fjärde i Brännkyrka mot Spårvägen som har tagit betydligt fler poäng i inledningen än jag trodde möjligt.

I Märsta hittar vi en mer öppen tillställning. Skånela har en förmåga att blanda och ge över säsongen men också givna sextio minuter men laget har alltid hjärta. Starkare än förra året och en trupp som kör i minst sextio minuter.

Gästerna från Karlstad har inlett positivt och har ambitioner med sin säsong. Tyresö i omgång två blev för svåra och laget uppvisar en tydlig oförmåga att stänga matcher i Brännkyrka, kryss mot Spåret, i övrigt har de segrar, fyra stycken. Jag tror på bortaseger med två men oavsett resultat kommer det bli en trevlig eftermiddag i Vikingahallen.

I SHE hittar vi först Kungälv mot Boden och i eftermiddag tar Lugi emot Skara. Kungälv har inlett serien med två segrar på sju, bra som nykomling. Idag väntar ett Boden som inte räckt till hittills men med tränarskiftet i veckan kommer det bli kamp på riktigt. Bortagänget kommer vara taggad på riktigt och tar de sin första tvåa? Svårt men kryss?

Lugi är svåra att bedöma. Dr Brljevic gillar slutspel och grundserien är mer ett frågetecken. Truppen, den som spelar, är inte så bred och laget har inte så många alternativ.
Skara är ett nytt lag för i år och har börjat få ihop helheten. Seger följt av bra insats mot Skuru senast bör innebära en spännande tillställning även i Lund. Är disciplinen på plats i Skaras försvar kan de mkt väl vinna. Knapp bortaseger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.