En laddad handbollshelg – Allsvenskan

Herrallsvenskan närmare sig sin upplösning med riktigt viktiga matcher för Hallby, OV Helsingborg och Skånela. Det ser ut som tre favoritsegrar på förhand och tre lag som behåller sina positioner i toppen. Bra uppladdning för toppmötet och 4-poängsmatchen mellan Varberg och just OV kommande helg.

På damsidan närmar sig den korta serien sin upplösning och helgen bjuder på hela den 18 omgången.

Först ut är Tyresö-Eslöv, ett möte som bara kan sluta med bortaseger även om Eslöv visade sina tillkortakommande i seriefinalen senast mot GT. Eslöv är ändå ett betydligt mer samspelt och kompetent lag. Tyresö är inte i skick för övre halvan och nu ser det ut som det blir negativt kval. Klubben är i kris med sina herrar i ännu sämre sits, sist i sin serie, hur tänker ni framåt kära klubbledning?

GT söder kommer från en bra insats borta mot Eslöv och jag har svårt att se något som skulle tala för något annat än hemmaseger. Gästande Guif är mil ifrån bra form och tro på det som görs på planen även om det var ett fall framåt med seger i senaste hemmamatchen mot Tyresö.

Sist ut har vi Hellton-Spårvägen som på förhand känns som den svåraste att tippa. Hellton borde vinna men har visats sig i högsta grad ojämna och utan förmågan att avisa lagen som ska hållas bakom. Spåret har överraskande många poäng och mycket handlar om målvakten Josefine Hultberg. Väldigt öppet men Spårvägens sista utpost är seriens främsta vilket Hellton är långt ifrån. Väger det över för bortaseger?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.