En kväll i januari

 

H65 Höör tar emot den forna draken i svensk damhandboll, gulsvart.

H65 har en mäktig segerrad där vi får leta tillbaka till slutspelet säsongen 2016/2017 för att hitta senaste nederlaget i serien.

Sävehof har å sin sida inte vunnit sedan omgång 6, den 25 oktober borta mot Skara med 26-20.

Sävehof/Signell visar iaf att man kommer ut laddade och tar ledningen. De behåller initiativet upp till lika på 6 när H65 istället tar över.

Linnea Pettersson anför bortalaget och de får också möjlighet att göra en hel del mål från 7 meter. H65s anfallsspel kommer inte igång riktigt i halvlekens början. Värt att notera är en ful, sen och väldigt onödigt smäll på Mikaela Mässig från Ida Odén som renderar 2 minuter men som skulle kunna renderat en tidig dusch för den tidigare stjärnan.

Rött låter inte avståndet bli mer än 2 bollar och tack vare Sävehofs passiva försvarsspel kan de komma ikapp och gå ifrån. Halvleken slutar 14-10 till hemmalaget.

Linnea Pettersson i Sävehof stukar dessvärre foten under halvleken och blir säkerligen borta några veckor.

 

H65 får mer energi i sin pausvila och går och ökar på ledningen. Sävehof släpper dock inte iväg dem så långt och med mycket hjälp av bröderna Gomér kan Sävehof knappa in.

H65 har en hel del träffar i ramverket eller så räddar duktiga Isabella Mouratidou i Sävehofs mål. Sävehofs unga målvakt gör en fantastisk andra halvlek och är tillsammans med domarparet huvudorsaken till att Sävehof kan bryta sin negativa svit. Ida Odén hittar också nätmaskorna under andra halvleken. Det ser ut som Julia Eriksson dras med smärta fortfarande men hon gör iaf 4 mål idag och kommer vara mycket viktig under våren. Än mer så om Linnea och Emma blir borta ett par matcher.

En frustrerad Anna Olsson trycker till Julia Eriksson, även den smällen onödig och får sin tredje utvisning och får därmed se de sista minuterna från läktaren.

Den sista kvarten idag är nog säsongens sämsta för hemmalaget och ingen förutom möjligen Anna Olsson och Ida Gullberg kan egentligen vara nöjda. Idag fungerar inte målvaktspelet och med ett förvånansvärt avslaget försvarsspel så tappar laget poängen.

Sävehof har en bra bit till tidigare säsongers spel och dominans men dagens seger räddar möjligen huvudtränarens kontrakt. Dessvärre så får Sävehof klara sig utan även Emma Fernis som utgick efter en olycklig landning under andra halvlek. Mycket starkt av Sävehof att vinna utan dessa två tjejer.

 

Tre ta med sig hem:

Fantastiskt att publiken hittat H65 och idag var den officiella publiksiffran 704 i en hall som har 600 i kapacitét?

Domarinsatsen är under all kritik och bör få ett efterspel. Jag loar att jaga information om detta.

 

Sävehof har haft ett tufft program och nu väntar snällare motstånd säsongen ut undantaget Skuru, har ni slutat förlora nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.