Efter NFH-H65, Anna Lagerqvist

Hur känns det att möta Höör?

Kul att få spela mot dels ett svenskt lag och också Höör, jag känner fortfarande att det är skånederby och att rivaliteten sitter i. Skönt att det blev vinst till slut.

Ni klarar segern men de hade er på repen speciellt i slutet av första.

Vi visste redan innan matchen att det skulle bli en jobbig match. De är väldigt duktiga och spelar väldigt fysiskt. Vi har snackat igenom att vi inte ska bli stressade av det utan vi ska bara fortsätta trycka på och springa mycket så blir de trötta i andra halvlek och de blev de också. Det är skönt att ha känt på dem lite så vet även danskarna hur vi ska spela nästa gång.

Du har själv haft en riktigt bra säsongsinledning.

Dels får jag spela mycket mer och ta större roll framförallt i anfallsspelet till skillnad från förra säsongen. Jag känner att där har jag utvecklats jättemycket. De senaste säsongerna har jag alltid spelat mycket försvar och förra året blev det inte lika mycket anfallsspel, nu känns det lite att jag fått upp anfallsspelet lite mer.

NFHs status säsongen 18/19?

Vi har visat i stora delar att vi har bra form. Vi har nya spelare som fått komma in och ta centrala och viktiga roller. Jag tycker att vi har visat att vi har en riktigt hög högsta nivå och kommer vi upp i den är vi riktigt bra.

För mig känns det som i det här NFH är det ni fyra svenskar som står upp i det fysiska spelet.

Dansk handboll är mycket spring och snabb handboll. Inte lika mycket in och grotta som svensk handboll. Det är mycket möjligt att vi svenskar är lite mer fysiska, tycler att vi har många andra som kliver in bra.

Vad behöver ni göra för att det ska fungera mot Viborg och sen returen mot H65.

Dels kanske vi inte riktigt i början får träff i försvaret så som vi vill. De får spela bollen lite väl lätt och sen framåt har vi iland lite stressade anfallsspel. Ha lite tålamod och sen lägga spel, inte så snabba avslut.

Välförtjänt får du dra på dig landslagströjan igen.

Det ska bli jättekul att få spela mästerskap igen. Jag tycker att vi förra mästerskapet kom in i en riktigt bra känsla och jag hoppas vi kan hitta tillbaks till den och komma upp i samma fina nivå som vi visade där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.