Efter 3-0 med Magnus Frisk

Grattis till semifinal.

Härligt, det här var en osannolik match. Vi hade en inledning som man hoppas på. Learke var duktig i mål, viktiga räddningar.

Vad är det som gör att ni kan ta fram det här i match tre, idag är ni bättre över hela banan, än ni varit under säsongen.

Det var lite ketchupeffekt. Varför är svårt att veta. Spelet mognar mer och mer efterhand. Idag fick vi många lagdelar att stämma tillsammans. Både bakåt, framåt och i omställningsspel. Det är psykologi i detta också, vi får greppet och de är inte riktigt där idag i sitt försvarsspel som de har varit tidigare. Sen får inte hon (Freja) tag i bollarna här i början.

Sen är det otroligt stor skillnad att kontra i den här hallen mot att kontra i Kristianstad. Vi hade mycket kontringsmål även första matchen men då tyckte jag vi gjorde för många misstag. Vi spelade ganska bra även första men hade för många tekniska fel.

För mig är det en fördel, att ni har mindre glapp mellan första och andravalet än Kristianstad, som gör att man vinner i en förlängning.

Ja men så är det, de har gått lite smalare på spelare. Vi har bytt en del i första matcherna. Ganska mycket byten bakåt kanske jämfört vad vi gjort i serien. Vi har haft möjlighet att gå ifrån, de har de haft också, där har vi varit lite dåliga på att ta vara på de lägena när vi har haft ledningen med två–tre bollar.

Det här är första matchen Kristianstad har press på sig.

De måste leverera och vinna tre matcher i rad.

Majas fokus framåt?

Vi har pratat mycket om hennes lägen, vilka hon ska försöka ta. Rent taktiskt tycker jag hon valde rätt. Det är en annan beslutsamhet på henne idag.

Något som ni inte riktigt löst under säsongen är andrafasspelet.

Vi har jobbat i perioder med lite byten. Jag tänker att vi kan köra fortsättningsspel mera, där har vi lite mer att plocka fram. Det har vi pratat om och tränat litegrann på. Att vi vågar och sen gäller det att orka. De först två matcherna tror jag att det är mycket anspänning.

Den här växeln ni lägger i idag, en högre växel än tidigare. Har du sparat den?

Det är ändå så att vi tillåts spela ett spel vi är bra på. Vi har jobbat fram ett spel under säsongen som kanske är lite mognare nu. Vi har plockat in nya spel iom att vi har fått in lite nya spelare till exempel Sara Johansson. Sen tycker jag att vi vågar också.

Jag kan tycka att vi under första och andra matchen visar att vi tål press under lite utsatta lägen och vågar spela på. Det tycker jag är riktigt intressant. Det handlar om individer och att man vågar. Jag hoppas att den här miljön vi är i, gör att man vågar, att den är högt presterande och att man blir lite bättre när man behöver. Det är viktigt.

Har du kunnat ändra det under dina år här? Tycker du att miljön är annorlunda nu?

Jag tycker det är en del. Mycket vet jag inte det får andra uttala sig om. Jag tycker att individen ska vara ganska fri i vissa ramar. Här är det viktigt att se möjligheter. Vi måste hela tiden bli bättre, vi kan inte nöja oss att torska. Sen kan vi vara glada och stolta över en seger och bra insats även om vi förlorar.

En organisation utvecklas inte om man inte skruvar på detaljer.

Sen tycker jag, det måste jag också framhålla, spelarna här tar ju gärna ansvar. Jag känner ju spelarna sen tidigare och tycker att de är jätteduktiga på att ta det ansvaret, kommunicera och styra spel, både framåt och bakåt, att man diskuterar sig fram.

Johanna och Learke är jätteviktiga för vårt försvarsspel, med Maja (Eriksson,) Berra (Berndtsson,) och DK (Kielberg). De får också sätta sin prägel på det.

Framåt är det mer individer som ska gå fram med sin spets. Idag tycker jag att spetsarna kommer till. Jag tänker att de gör ju det i början, kul att se att man sätter prägel på matchen direkt. Det var ett ganska bra tryck och flöde hela matchen anfallsmässigt. Det finns flera spelare som får riktigt bra utdelning. Bakåt är vi bra, får vi de lägen vi vill ha och så är Learke där. Vi får kontringsmål som vi vill ha och vi växer med det.

Vad finns nästa nivå av Skara, vad får vi se i semifinal?

Det är så mycket beroende på vad vi möte för lag och vad de tillåter.

Det blir väl ett lag som ni lyckats mot sannolikt?

Ja vi hoppas det, men det sitter mycket här uppe, att fortsätta våga. Nu har vi varit lite favoriter och nu är vi underdogs. Och det har Skara i sin själ, att vara underdog.

Men nu har ni markerat att topplagen blir fyra istället för tre.

Vi vill upp, att inte var underdog. Ska vi lyckas ända fram kan man inte hålla på att vara underdog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.