Duktiga Nina Koppang efter klar seger mot Skara.

För mig är det en vanlig säsong för Sävehof. Ni är topp tre, allt ser inte bra ut men ni vinner många matcher.

– Jag tror det är inställningen att alltid göra jobbet. Oavsett motstånd ska vi göra det vi kan och följa vår spelplan. Därför tror jag att vi inte går ned oss i såna här matcher.

Vad var det som var viktigt i spelplanen idag, mot ett Skara som är med och knackar på dörren till toppen?

Vi vet att Skara är ett bra lag som ger allt in i sista minuten oavsett vad det står på tavlan. Det var viktigt att vi bara skulle köra på och spela vårt spel. Trycka i de lägen vi hade. Vi håller upp tempot och i andra halvlek får vi ett litet ryck. Otroligt viktigt att inte gå ner sig i andra. Inte låta dem få självförtroende.

Tät första halvlek. Det kunde varit mindre differens än det var. Det böljar lite i andra men det känns som matchen går rätt tidigt för Skara, de är inte riktigt med.

Det kanske är en känsla som man får när man kollar på matchen. Väl i matchen känns det nog alltid jämnare än det är. Därför tror jag inte att vi går ner i tempo någon gång under matchen.

Hur känns det för egen del idag?

Lite upp och ner, det går väl bättre i slutet. Har lite problem med skotten i första men helt ok.

I min värld är du säsongen främsta på högernio. Hur känns säsongen i stort?

Jag känner att jag har utvecklats den här säsongen, i takt med att jag fått mer förtroende från klubben och tränarna. Det känns jättekul och att få spela är som en bonus. Att få vara med och få göra den här resan. Jag tänker inte så mycket utan kör bara.

Det är väl rätt bra, speciellt om man är tvåa på en position, att inte fundera så mycket.

Att vara tvåa blir ju att man tar de chanser som ges och man får inte övertänka utan bara gå in och köra, göra det man kan.

Har du fått spela mer än du trodde?

Extremt mycket mer. Jag hade väl inga tankar om att jag skulle få så mycket speltid i SHE överhuvudtaget den här säsongen. Jag var tänkt som en spelar för division ett. Sen har jag tränat mer med a-laget och då har det blivit succesivt att jag har fått spela mer. Sen ska man aldrig förvänta sig speltid utan det är väl något man får förtjäna.

Slutspelet närmar sig, och börjar tidigt.

Mitt första slutspel, det ska bli skitkul att köra.

Hur långt räcker det här då?

Vi måste komma upp i en nivå där vi känner att vi är trygga med vårt spel och känner oss säkra. Vi måste komma upp en nivå i inställning och allt måste sitta. Vi måste jobba mer.

Det är svårt att komma upp och ha en hög nivå under en hel säsong. Man jobbar hela tiden på att bli bättre och därför vara som bäst under slutspelet och det är det vi strävar efter. Det känns som vi är på god väg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.