Direkt Rött satsar på följande sju i startuppställningen.

Från grundserien…

Målvakt – Gry Bergdahl (94a)

Möjligen överraskande men hon har en hög lägstanivå, tar en hel del som ingen räknar med, (t ex straffar,) och kan verkligen komma in och vända en tillställning. Utkasten ligger i serietopp och även om hon haft problem med skador under våren är hon verkligen på väg tillbaka till form. Vågar Ola lite på henne lika mycket som han litar på Jannike kan slutspelet bli kul, igen.

Vänstersex – Olivia Mellegård (96a)

Svårt att inte följa med strömmen och ta med Olivia. Speeden, skottet och det som verkligen särskiljer henne på positionen är hennes leverans när hon kommer in på nio, svårslaget.

Mittsex – Martina Weisenbilderova (92a)

Inte samma urkraft och fart som t ex Hvenfelt eller Löfqvist men hon har varit fantastiskt viktig för sitt lag i två riktningar i synnerhet när Schefvert lät henne komma in på linjen. Tyvärr räckte inte allt hennes hjärta lagt in för att Kristianstad skulle klara sig. Hur skulle det gå i rätt miljö?

Högersex – Hanna Scheuer-Larsson (98a)

Ok, här finns det en rad mer etablerade framför men tjejen ”bakom” Matilda Lundström har en riktigt fin teknik, speeden är där och är i min värld är hon långt framme och kommer fortsätta pressa Matilda för en chans på etta.

Vänsternio – Sarah Carlström (92a)

Solklart val och den mest givna i uppställningen. Genomgående riktigt hög kvalitét och trots att hon gått som en av få som presterat i Kristianstad har hon levererat match efter match med många alternativ i det offensiva och bra spelsinne. Var tar du vägen nu Sarah?

Mittnio – Emma Lindqvist (97a)

Handbollssverige kan sannolikt enas i att fröken Lindqvist haft en fantastisk utveckling i rött. En utveckling som hon förtjänar till 200%. Hon gör alltid, alltid jobbet och levererar genomgående i båda riktningar. Hon är inte den som syns mest, sticker ut men det är i princip alltid bra.

Högernio – Alexandra Bjärrenholt (93a)

Kompromisslös inställning. alltid 100%. Satsar och löser problem i två riktningar. En av Skurus absolut främsta de senaste säsongerna.

Det här är ett lag med tillräckligt hjärta för en hel trupp, klockren inställning och kvaliteter som kommer bära dem långt. Samtliga gör det bra framåt såväl som bakåt och de tre på nio kan spela på alla tre niometerspositioner. Att Mellegård har kvaliteter på vänsternio vet vi redan och det kan vara så att även Scheuer klarar sig på sin sida. Det saknas en vänsterhänt på högernio men här kan den blivande H65 spelaren Malin Sandberg vara backup. Det behövs ju säkert någon avbytare… bakåt och

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.