Bra inramning när Eslöv tar emot Hellton

Det är trevligt med premiär, två lag som båda aspirerar på avancemang och laddningen från start är på minst hundra procent. Det är många som hittat till premiären idag och det är riktigt bra tryck i fina Eslövshallen. Hemmalaget visar upp ett antal av sina flicklag som fyller upp en hel del av den ena långsidan. Tunga Eslöv har en bred uppställning och mycket rutin från SHE blandat med en del nytt. Hellton å sin sida kommer med bara tio utespelare.

I hemmalaget startar med Freja Dobreff i mål och på andra sidan hittar vi Nathalie Fernandez.

Ida Holm, Helltons absolut viktigaste spelare öppnar målskyttet idag men Eslöv replikerar med en snabb och bra omställning efter ramträff av bortalaget. Bollen går till en ren Lina Wessberg som avslutar fint. Inledningen är tät med påkopplade lag men med fascinerande generösa försvar. Hellton går till 1-3 via nytt mål av Holm som väl enkelt kommer till bra läge samt kantavslut från Moa Henriksson som även hon får ett öppet läge.

Eslöv tar över en period och med fyra raka, (en tveksamt dömd straff inkluderad,) blir ställningen 5-3 till hemmalaget. Julia Sandell visar med bra skytteatt hon har kvar den form hon visade framåt i sluttampen av förra säsongen. Men bakåt har gulsvart det svårare, i matcher mot Hellton måste försvaren hålla koll på Ida Holm, det är ingen raketforskning och idag är hon riktigt bra.

Eslöv kan ändå göra ett nytt ryck fram till 8-5. Sen följer mindre lyckade försvarsinsatser av Eslövs nior och gästerna gör två.

Sara Strand som är tillbaka på riktigt på mittsex gör en bra match idag och fixar bland annat straffar. Tilda Lundqvist sätter även den andra för dagen följt av ett bra avslut från samma skytt till 10-6. Hellton är väldigt ärliga med sitt skytte samtidigt som Freja Dobreff gör en bra insats i mål i Eslöv som har initiativet. Strand fixar en ny straff som Lundqvist dock bränner.

Hellton börjar träffa nätet igen och lagen följs åt halvleken ut, 13-11 i paus. Det är en publikvänlig och jämn tillställning med bra målvaktsspel.

I början av andra går Hellton ut med punkt på Julia Sandell som de håller en bit in i halvleken. Det gör det lite svårare för Eslövs anfallsspel även om nyss nämnda Sandell kan göra 14-12. Reduceringen till 13-12 kom på sjumeterskast från Holm som för övrigt gör 4 av bortalagets 5 första mål i andra halvlek.

10 minuter in i andra, vid lika på 15, så åker Eslöv på den första av en rad utvisningar. De drar på sig fyra stycken på nio minuter. Eslöv blir inte straffade av Hellton i undertal förutom i den fjärde när rött gör mål, (även Hellton med en utvisad,) i öppen bur men här svänger matchen ändå över till bortalaget. Matchbilden känns tyvärr igen från förra säsongen för hemmalaget som inte orkar stå emot hela vägen in. Hellton med decimerat lag efter en axelskada i första ångar på och sista kvarten vinner bortalaget med 4-9. Halvleken vinner Hellton med 6-14.

Hellton vinner rättvist mot Eslöv idag och skickar en rejäl fråga till nästa motstånd Tyresö som vann utan skönspel i sin premiär hemma mot GT Söder igår.

Eslöv andas ändå mer motivation och det är en annan känsla i hallen idag än under någon av de matcher jag såg förra säsongen. Problemet med den sista fjärdedelen av matcherna verkar dock finnas kvar och även om laget tagit kliv fysiskt så är de inte framme där de behöver vara. Bra idag framåt är Julia Sandell, Lina Wessberg och Sara Strand även om det mest var produktion i första halvlek. Bakåt går de godkända betyget till båda lagets målvakter.

Hellton har fler spelare i truppen totalt jämfört med tidigare men kommer bara med tolv till denna svåra bortamatch. Det spelar dock mindre roll när dessa tolv, förutom att de håller fokus och orkar bättre upp till 60, i andra halvlek är en om inte två klasser bättre än motståndet. Frågetecken kring övertalsspelet dock, inga mål i 6 mot 5.

 

Tre ta med sig hem

 

Återtåget har inte fått upp farten och Eslöv åker på en rejäl smäll i hemmapremiären och herr Eklöv har anledning att vara fundersam över lagets ork och stabilitet över 60 minuter. Jag tror dock att laget succesivt kommer bli bättre över säsongen och Hellton överraskade positivt idag, det kommer mer beskedligt motstånd framåt. Laget får en möjlighet att revanschera sig redan i helgen borta mot Skånela men åker de hem från Märsta utan poäng så kommer det att bli en hel del att jobba med mentalt.

Det är tveksamt att ett lag inte har full trupp med sig men Hellton visar idag att de kan med färre och att de som är med bidrar. Många bland annat målvakten Nathalie Fernandez gör det bra men Ida Holm dominerar. Holm gör 12 mål, selar mycket och är en kugge i försvaret men för att rött ska lyckas så behöver ansvaret vila på fler. Är de övriga redo?

Arrangemanget idag är riktigt, riktigt bra! Det är många lag som med fördel kan ta efter. All kred till evenemangsgruppen som ha skapat en riktigt bra inramning och kan presentera en bra publiksiffra på 650. För mig känns det tydligt att Christoffer Borg Mattisson, ny i rollen som sportchef, har bidragit en hel del för att skapa ett positivt tryck i föreningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.