Botten mot toppen i Skara – SHE

Botten mot toppen i Skara – SHE

Skara har i dräkt säkrat minst kvalplats iom Eslövs förlust igår och de har fortfarande chans på slutspel. Skara har en något ojämn säsong bakom sig men har samtidigt lyckats slå lag som iaf på pappret är starkare. Det är ju iofs i princip alla andra lag förutom Eslöv och möjligen Boden.

H65 har i skuggan av ett rejält fokus på EHF hamnat i en lite avslagen form med genomklappning mot Sävehof i andra halvlek i januari och en genomgående svag insats mot Skuru i veckan. En match Skuru för övrigt genomförde med bara 9 utespelare.

Idag har Direktör Månsson lämnat Jannike Wiberg hemma och räknar sannolikt med en rätt enkel seger. Laget behöver visa rejäl styrka idag och köra över Skara om de ska visa att de studsat tillbaka efter missräkningen i onsdags.

Skaras första anfall säger något om skillnaden mellan lagen. H65 försvarar sig aggressivt och en passmiss från Caroline Järlstam in på linjen. H65 ställer om snabbt och efter två pass har Mikaela Mässing läge och smäller avstämt lätt in matchens första mot ett Skaraförsvar med fem spelare hemma. Nackdelen för Skara är att två av dessa fem är utan uppgift och ingen tar ansvar för hotet.

Med det sagt så lyckas inte heller H65 i sina prioriteringar i försvarsspelet. Vem som är farlig när i Skara och spelare hamnar utan uppgift.

Inledningen är jämn på en glest befolkad Skara Idrottshall. Lagen bjuder på svängdörrshandboll och det mesta går in för H65. Skara lyckas även de framåt och duktiga Gry Bergdahl i H65s mål får inte mycket hjälp av sitt försvar. Jämna steg upp till dryga femton och sen gör H65 ett rejält ryck efter en time out från Skara.

Ida Gullberg är med från start idag och tillsammans med Mikaela Mässing och Emma Lindqvist är det dessa tre i H65 som producerar till en början.

I hemmalaget är Ottosson fortsatt viktig i det skapande och har verkligen mycket spel i sig. Danskan Line Hinhede som är lagets stora skytt syns inte så mycket men Carolina Järlstam gör en bra insats. Ellen Wallander har en mindre bra dag mellan stolparna och efter ca 20 spelade kommer Helen Van Beurden in.

Andra startar som den första slutar med 3–1 till bortalaget och här tar Skara time out. Det är inte mycket att göra för tränare Andreas Johansson och Petra Skogsberg. Denna match var avgjord innan den började.

Men den andra halvleken, fruktansvärt dålig handboll från båda lagen. Jag förstår att ni inte vara 100% över 60 kära regerande mästare men ni får absolut inte godkänt i andra.

Skara får bryta ihop och försöka göra en snygg finish och ladda för sannolikt kval. Skara har lite häng på slutspel men de kommer inte klara sig över det strecket. Däremot har de ett ok program kvar där de har möjlighet att ta poäng i tre av de fyra återstående. Det vore ju skönt att slippa Tyresö i form som är det enda lag som kan pressa ett SHE lag någorlunda.

 

Tre ta med sig hem från Skara

H65 har en hel del att arbeta med. Speciellt i försvarsspelet som tidigare varit ramstarkt och lagets signum. Du behöver fånga in din kapten Månsson, vågar du det?

Genomklappning. Varför kan det vara jämnt i 15 minuter för att sedan rasa för det sämre laget. Det är inte unikt för dagens match men vad är det som rasar?

Skara behöver sortera uppdrag i försvar. Det är viktigt för alla men speciellt i tabellens nedre regioner. Här tappar laget väldigt mycket. När man tar en time out, vad är förväntningarna i kommande anfall och försvar efter det? Det kan inte vara 0–3 iaf. Nya tag Skara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.