Boden H65 i SHE

Boden tar emot H65 där målsättningen för hemmalaget är att försöka ha kontakt så länge det går i första halvlek. Att ta med sig ett förbättrat försvarsspel där laget förhoppningsvis undviker de ras de råkat ut för i de flesta matcher de spelat. För H65 gäller det att ta med sig en bra känsla till kvalreturen i Turkiet.

Matchöppningen antyder att det inte kommer bli en sådan dag. Tekniskt fel i första anfallet, lagen byter missade lägen i omställning följt av obefintligt förvar mot Mikaela Mässing som enkelt öppnar målskyttet. Nästa H65 mål kommer när Anna Johansson gör ett riktigt starkt genombrott mot tre bodenspelare. Tre stycken! Vad är det som händer?

Boden visar att det finns kvalitét i nästa anfall och ett bra utspel från Emmy Nordmark till Andrea Johansson på V6 ger snygg reducering. Anfallet efter visa samme Nordmark att hon vill göra match av det hela när hon gör två lika efter att enkelt trampat förbi ett passivt H65 försvar. Boden lyfter sina tvåor i försvar men kraften räcker inte kvinna mot kvinna och Mässing kliver förbi sin bevakning och gör 2-3. Boden försöker återigen få stopp på Mässing tidigt men historien upprepas och Mässing går lätt förbi första försvarare, drar på sig två nya och släpper till framstormande Emma Lindqvist som trycker in 2-4.

H65 fullbordar tre raka med nytt mål från Mässing följt av missräkning i Bodens försvar, Johanna Hellgren ställs ensam mot Emma Lindqvist, resultatet är straff och 2 minuters vila för Hellgren. En straff som dock Anna Olsson bränner. 1-1 under utvisning efter mål av Paulina Masna och snyggt spel från H65 till frispelad Anna Johansson. Boden följer upp med nytt bra Nordmarkmål, ställningen 4-6.

H65 kommer till spel utan Kapten Sofia Hvenfelt och Anna Bardis som båda dras med fotskador och 13:32 in i första får laget dessutom ett Direkt Rött på Kristin Thorleifsdottir efter en onödig knuff på Paulina Masna. Ett beslut som gör bortatränaren Månsson rasande.

Övertalsspelet inleder Julie Soulard med ett svagt avslut tidigt och första anfallet är borta. Mässing gör som hon gjort fyra gånger tidigare, tar sig enkelt förbi första försvarare och sätter ett bra mål utan träff från Boden. Soulard gör ett tekniskt i nästa Bodenanfall och H65 vänder, ingen bra start för henne. Och Mässing gör som hon gjort innan, igen, enkelt till 4-8. H65 vinner med två, en kvinna kort.

Planens regista är dock Nordmark som trollar i passningsspelet och gör assist till ett bra mål från Hellgren på linjen. H65 misslyckats i omställning och Nordmark fixar sjumeterskast på egen hand. H65 får inte tag i henne. En straff som hon dock skjuter i stolpen. Passmiss i H65 följt av räknefel i försvar ger Andrea Johansson fritt läge på kanten men Gry Bergdahl i mål tar enkelt lobbförsöket.

Boden får en ny tvåa mot sig när Sara Nordström försöker få stopp på kraftpaketet Anna Johansson. Med en kort i försvar och bra spel från H65 ger nyss nämnda Johansson helt öppet läge och vi har ställningen 5-9. Mikaela Fransson spelar offensivt på mittsex för H65 och utökar till 5-10.

Boden kommer tillbaka med två mål främst tack vare riktigt bra målvaktsspel från Renötudottir och något passivt H65 försvar. Månsson tar time out och kommer ut sju mot sex i anfall. Bra satsning och utspel från Lindqvist ger Evelina Källhage på högersex chansen till revansch mot Bodens målvakt som hon också tar.

Halvleken slutar med klar ledning för bortalaget, 7-13.

Boden gör det ändå bättre än när jag såg dem senast. Emmy Nordmark har verkligen bestämt sig för att ge sitt allt och med en storspelande Renötudottir i målet så stannar första på 6 bollar. Den stora utmaningen är ett passivt försvar som inte orkar stå emot tunga H65. Tyvärr så fortsätter laget slarva framåt och en rad mindre väl valda avslut och passningar bland annat med en spelare mer ställer till det.

Ljusblått å sin sida kommer till bra lägen och Mässing gör som hon vill ikväll. Men H65 är inte lika fokuserat som de brukar, får inte betalt i sina omställningar och Bodens målvakt storspelar. Laget slänger bort många fler pass än vi är vana vid att se. Det märks att tre givna spelare saknas.

Andra startar med ett litet ryck som det brukar göra för H65, idag är det med 1-3. Det är trots att Renutödottir fortsätter att storspela i hemmamålet. Känslan är att Boden borde ha häng efter tre raka räddningar från henne. Först på straff sen två frilägen, men det skiljer ändå åtta bollar.

Stegfel för Boden blir omställning och nytt mål för Evelina Källhage, passmiss i nästa och ny omställning där Tilda Winberg gör ett bra mål pressad på linjen, 8-18. Boden håller också sin vanliga linje med ett rejält tapp, 0-6 innan man i trettonde minuten gör sitt andra i andra halvlek.

Sista delen av halvleken kommer Boden upp något i nivå och med fler bollar för Andrea Johansson samt säkra straffar så håller de nästan jämna steg. Matchen slutar med rättvis bortaseger, 16-30.

För Boden är detta ett fall framåt, poängen ska i alla lägen komma mot andra lag. Nackdelen är att de redan mött lag som det borde gå att ta poäng av, framförallt Skara men också Västerås. En poäng blev det iaf i premiären mot bottenkollegan Heid. Redan på fredag har laget möjlighet att studsa tillbaka borta mot Skövde. Utan seger där borde det börja bli nervöst på kansliet, resten av programmet fram till vändningen är ingen dröm.

Riktigt bra idag är målvakten Hafdis Renötudottir som dock fick gå av med problem med axel, ni behöver henne mot Skövde. Och Emmy Nordmark som visar fint spelsinne när hon inte gör det själv. Godkänt även för Andrea Johansson och kul att se en helt orädd Moa Nilsson göra bra saker framåt och bakåt. Låt henne gå fullt på vänsternio.

För gästerna är det en dag på jobbet och ytterligare en gedigen seger. Riktigt bra insats av Mikaela Mässing. Många godkända prestationer i H65 men lite extra plus för Anna Johansson och Mikaela Fransson som får mer utrymme idag samt en ny bra stabil match från Gry Bergdahl. De får dock med sig en hel del slarv tillbaka söderut och matchen blir inte helt och hållet det genrep Dr Månsson tänkt sig. Fast 14 bollar ner är ju …

 

Tre ta med sig hem

Boden lockar i sportsligt mörker ändå 825 åskådare, trevligt! Håll i och lycka till.

Främlingslegionen i norr har inte fått ihop en full trupp och två av stjärnvärvningarna, (Soulard och Stormoen,) har inte gjort avtryck, kommer de igång i tid?

H65 har fortfarande många alternativ trots avsaknaden av tre tunga kort. Emma Lindqvist växer med ansvaret, Tilda Winberg visar igen att hon är redo och Anna Johansson samt Ida Gullberg har farten uppe. Frågetecken för om laget klarar Sävehof eller kvalrond tre utan dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.