Avslagen damallsvenska i Helsingborg

OV – GT Söder

2018-01-13

 

Det är match i Helsingborgs Arena och OV Helsingborg tar emot GT Söder.

Det är oklart om det är Steg 3 för PA/FA som drar i grannhallen.

GT Söder överraskade föregående säsong maen har blandat och gett under året.

Inför denna säsong har man tappat flera tongivande spelare. Mikaela Geberg har gått till Aranäs och Gabriella Hagman finns inte kvar, Emelie Kindlund är långtidsskadad och sen årsskiftet saknas vassa vänsternian Sanna Stolperud. Även målvakten Nathalie Fernandez Nilsson har flyttat på sig och återfinns nu i Hellton.
OV:s säsong har varit lite upp och ner men samtidigt har laget vunnit mot de lag man ska ha bakom sig och förlorat mot seriens förmodade topplag. Dagens motståndare GT är möjligen undantaget där det blev en oväntad förlust på bortaplan i början på december.

OV startar idag utan Nathalie Barhanko som är sjuk, Maryann Orisakwe som ersätter. Maryann är en av två egna produkter i dagens trupp. Högersexan Sandra Bergsten är också tillbaka efter sjukdom.

Under den första halvleken följs lagen åt i målprotokollet med mycket sjumeterskast.

Bra framåt under inledningen är OV:s Ida Sandell och Lina Stolperud i GT. Bakåt gör OV en klart mer fokuserad insats än mot GUIF, även i matchen mot Drott verkar laget gjort en mer salad insats.

Ellinor Fahlstedt satsar, straff?Foto: www.bildburken.se

OV lyckas med ett litet ryck i slutet av halvleken och får med sig 11–9 in till pausvilan.

Det är fortfarande en öppen tillställning i början på andra. Lagen byter mål med varandra men dryga elva minuter in faller GT:s anfallsspel och avsluten är en period riktigt usla. OV rycker från 15–14 till 19–14, bl. a tack vare fint distansskytte från Louise Cronstedt. De fem målens ledning ger OV segern och även om GT knaprar in något till 3 måls skillnad så orkar laget inte hämta upp och OV vinner rättvist med 23–20.

OV gör en stabil och färglös insats och tar återigen poäng mot ”sämre” lag. En stabilitet som Tränartrion säkert är nöjda med. Nya på bänken är för året Kristoffer Antonsson och Jessica Strand som har uppdraget som ass under sin rehabilitering.

GT Söder behöver jobba med antalet steg på flera spelare, 4 är i oftast fortfarande max antal i damallsvenskan.

Undrar om det nya tränarparet infört video som verktyg i föreningen? Kan tycka att det hör till.

 

Tre ta med sig hem:

Det är svårt att hitta dessa tre idag men jag börjarmed att OVs Damer bör spela sina hemmamatcher i GA Hallen, det är en mycket trevligare hall i grund, (invändigt,) och med säsongens erbarmliga publiksnitt så passar det bättre på alla möjliga plan. Fokus herrar fortsätter fungerar för klubbchefen?

Damernas allsvenska är sämre än på länge. Lagen som aspirerar på uppflyttning har inget att göra i den högre serien att göra.

Domarkåren, våga blås, det är det som krävs för en varaktig förbättring. 4-5 steg är för många. Ni som tränar lagen, hur många steg tar dessa spelare på träning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.