Avgörande kvartsfinal i Lund, Lugi-Önnered

Lugi står som värd för sista matchen i kvartsfinalspelet 2018/2019. Lagen har vunnit varsin match borta och varsin på hemmabana och det ger oss absolut ingen indikation om vart det lutar åt ikväll. Saknaden av Jessica Ehrnbring var stor i hemmalaget senast och med henne tillbaka får Önnered definitivt upp sin procent. Nu är det istället Frida Tegstedt som saknas.

Esmeralda Fetahovic och Hanna Eriksson startar i varsin bur.

Kvartsfinalerna har bjudit på en hel del bra sekvenser och spelare som verkligen tagit nivå för slutspel, Melissa Petrén i Lugi och Tilda Matthijs i Önnered är två av dem. Men första för Lugi kommer på vänsternio med ett snyggt avslut från Hanna Flodman. För gästerna är det snabba och kreativa Matthijs som presenterar sig först och står för de två första målen för Önnered.

Idag är det tydligt att båda lagen är mer med från start och det är ett snabbt spel vi får se i inledningen. Lugi är vana att hålla siffrorna nere och Önnered har haft en hel del problem framåt, men idag görs det många mål från båda sidor från start.

Lagen är inte riktigt vakna i försvar och bristerna i det defensiva spelet driver fram Brljevic första time out som kommer i fjortonde. Då har vi arton mål på tavlan, nio var, har det hänt denna säsong i Lund överhuvudtaget? Hemmalagets time out får verkligen effekt och resten av halvleken släpper Lundalaget bara in 4.

En stor skillnad som blir mer och mer tydlig under halvleken är att Lugi är bättre på att få stopp på Önnereds tryck och hinner samla sig. Samt att Önnered har svårt att klara hemmalagets övergångar, spelare hamnar utan uppgift och för långt ifrån hoten, något som gång efter gång ger Lugi ytor framåt. Hemmalaget missar när de inte riktigt är vakna, spelare får gå i sidled och komma in från kanterna utan kontakt.

Framåt har Lugi stor framgång med sin niometersuppställning, från Olivia Löfqvist på linjen och när Kajsa Dahlberg lämna sin position på kanten. I Önnered gör Matthijs, Ehrnbring och Victoria Larsson en bra halvlek.

När andra börjar får vi se att Önnereds offensiv fortsatt främst handlar om samma två spelare på nio men i Lugi är alternativen fler. Önered släpper inte taget men genom halvleken är det ändå Lugi som har kontroll och succesivt stiger paniken hos gästerna som inte håller samma kvalitét varken i försvar eller anfall. Det är ett annat fokus på tjejerna i vinrött och även andra slutar med Lugiseger, 15-14 på halvleken och slutresultatet 31-27.

Lugi som kändes uträknat efter match tre har visat att det går att slita sig in i en kvartsfinalserie och den nivå som laget har räcker när motståndet inte ligger lika nära sin 100%. Flodman, Petrén, Löfqvist fortsätter att vara extremt viktiga i Lugis anfallsspel och idag får vi även se en hög produktion från Julia Olsson på högernio.

Önnered gör 27 framåt vilket får anses bra men glappet upp till ett godkänt försvar är stort. Laget är inte tillräckligt nära i försvar, fattar en hel del felaktiga och för få beslut för att det ska kunna gå hela vägen.

Dagens Utropstecken är Kajsa Dahlberg, många bra inbrytningar och ett rejält slit i omställningar och försvar.

3 hjärtan till hemmalagets kapten och kulturbärare Löfqvist.

2 till gästernas Matthijs som fortsätter att jobba för resultat framåt såväl som bakåt.

1 till hemmalagets målkvakt Fetahovic som har träffat form och utstrålar självförtroende.

Tre ta med sig hem

Bra inramning och ett bra resultat för hemmapubliken. Vi hoppas på att Lugi kan visa att de kan hålla slutspelsklass även i nästa runda. Vi hoppas att ni orkar…

Önnered behöver göra en omstart på damsidan. Time outerna idag signalerar inte harmoni och det har blivit för svårt att få ihop slitningarna utanför banan till en tillräckligt välfungerande enhet för att slå Lugi.

Vi fick se en trevlig match idag men nu så har vi en hel del trevlig handboll att se fram emot. Nu börjar slutspelet på riktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.