Årets skönaste seger, Emma Kielberg.

Grattis, jag tror att handbollssverige är lite i chock, att ni klipper Skuru på bortaplan.

De får de vara. Vi har hela tiden tron, vi vågar vinna.

Ni gjorde en väldigt bra första halvlek hemma, och nu klarar ni att hålla upp det och göra en ännu bättre andra halvlek än den första hemma.

Vi hade en gameplan hemifrån och den följer vi hela matchen. Vi gör det vi har bestämt och det är så man ska vinna borta mot Skuru.

I andra halvlek hemma, tappade ni planen?

Ja det tycker jag. Vi vill gärna vara defensiva, men defensiva aggressiva. I andra halveklek blev vi lite passiva. I denna match tycker jag att vi var aggressiva hela matchen och det måste man vara för att vinna mot Skuru.

Ni ledde med fyra i andra, sen börjar de knapra sig ikapp. Ni missar och slarvar en hel del framåt men löser det iaf, är det aggressiviten det handlar om?

När man spelar mot Skuru är det inte uppåt hela matchen, det går upp och ner, (redaktörens tolkning). Sen i slutet kan vi toppa. Jag tycker det säger mycket om oss som lag, att vi står tillsammans när det gäller.

Ni visar idag och har visat under säsongen att ni har tagit kliv som lag. Att ni är starkare än tidigare och det tydligaste utmanaren.

Vi var många nya spelare inför säsongen och så det tog lite tid för oss att spela ihop oss. Om man tränar hårt och vill något tillsammans så kan man bygga lag.

Hur känna din egen säsong, du gör en väldigt fin försvarsinsats men inte så mycket tid framåt.

Jag är nöjd men den speltid jag får men självklart vill jag spela 60 minuter. Men jag har en viktig uppgift för laget i försvar och där vill jag göra det bästa jag kan.

Kommer vi få se mer av dig framåt?

Jag jobbar på det varje dag men det är Magnus som bestämmer.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.