Årets lag i SHE

Baserat på insatser i grundserien faller valet på följande startsjua och bakom dessa sju hittar vi lovande på andrapositionen men även givna kandidater till förstaplatsen.

Kriterier är först och främst hur viktig spelaren och prestationen är för laget. Hur är utvecklingen jämfört föregående säsong. Statistiken är inte oviktig men likväl sekundär. Bra procent i ett topplag har inte samma vikt som i lag med större utmaningar där poängen/insatsen är viktigare.

Årets målvakt delad mellan…

Josefine Hultberg–Dahlgren. Västerås är verkligen inte på topp denna säsong och försvarsspelet lämna mycket övrigt att önska. Josefine har gjort många riktigt bra insatser trots bristande assistans, (även om det finns några som inte är lika minnesvärda,) sammantaget har hon varit väldigt viktig för Västerås.

Rebecka Nilsson gör en av sina främsta säsonger i SHE och bidrar starkt till Skurus serieseger. Fantastisk fysik och statistik kryddat med att hon tar många sexmeterslägen som de flesta i serien inte löser. Utmaningar mot starkt skytte om inte försvarsspelet stämmer. Tillsammans två riktigt starka alternativ som kompletterar varandra.

Vänstersex

Melanie Felber är återigen given som seriens främsta. Det finns bara ett läge för den vindsnabba danskan, 100 procent. Det är svårt för en sexmetersspelare att vinna matcher för sitt lag men kapacitet och leverans är genomgående mycket hög, framåt och bakåt.

Bakom henne tar vi in Madeleine Lindgren. Framåt har Madeleine mycket kvar på utvecklingsstegen men den kompromisslösa insatsen i försvarsspelet och det absolut maxläget gör denna superlojala spelare till en värdefull resurs. Absolut given i undertalsspel och offensivt försvar. (Säsongens röda var dock inte helt bra.)

Mittsex

Det skulle gå att ta båda från Sävehof, Blomst och Krönell har gjort fina säsonger men fokuserar vi på hur viktiga de är för sina lag så får det bli två andra.

Maja Hansson, jag gillar verkligen inte försvarsspelaren, 23 utvisningar, åtta fler än den näst värsta i serien talar sitt tydliga språk. Det är alldeles för mycket vårdslösa och farliga aktioner i hennes försvarsspel. Men, givet att hon kommer undan med det mesta bidrar hon starkt och hon är riktigt bra i Kristianstads offensiv så är hon klar. Mycket viktig spelare för de orangea.

Wilma Matthijs–Holmberg, fantastisk i det offensiva spelet, otroligt svårfångad, alltid mycket bra inställning och fina avslut. Bra kombination med ovan men hamnar som nummer två pga. bristen på försvarsspel.

Högersex, två starka kort

Linnea Rundberg har gjort en riktigt bra säsong och är viktig med sina poäng. Bra inställning, snabb, fint försvarsspel och många fina avslut.

Kompletteras av Matilda Lundström som forsar fram på högerkanten, fina omställningar och många poäng. Bra i Skuru men frågan är om inte det blivit ett kliv i rätt riktning i Partille.

Vänsternio

H65 har en hel del grus i maskineriet men Isabella Andersson är en av de få, etablerade spelare, i rött som tar kliv i rätt riktning. Med god fysik och ett riktigt tungt skytte är hon en av dem som håller laget på medaljplats i grundserien. Mycket viktig tvåvägsspelare.

Det finns en hel del alternativ på vänsternio i serien men Sarah Carlströms återkomst och skytteligaseger räcker långt. Prestationen i årets nykomling efter avgrundsåret i Lugi går inte att snacka bort. Bristen på tid i försvar ger henne andraplatsen.

Mittnio

Det finns bara en, det mest givna namnet av alla. Emma Navne. Snacka om en spelare som bär sitt lag. I en turbulent miljö gör Navne ett fantastiskt jobb. Det är inte magi i alla matcher, kan ha med ansvaret att göra, men det går inte att hitta en mer komplett spelförare. Ligans viktigaste förlängning är redan klar, men hon förtjänar en bättre omgivning.

Bakom Navne blir det Ulrika Olsson. En av ligans absolut mest meriterade och med en klar seger i assistligan. Trots alla mål och grundutgångsläge vänsternio gör hon otroligt mycket för sitt lag centralt i det offensiva spelet. 14 utvisningar, tekniska och stundtals farligt försvarsspel drar ner betyget.

Högernio

Här blir det lite svårare och kanske lite av en chansning, men skyttekraften går inte att ta fel på, Martina Chrova har missat fyra starter men ligger ändå bra med i både skytte– och assistligan i ett lag som ibland får totala låsningar i sitt offensiva spel.

Som komplement tar vi in Nikoline Lundgreen. Även detta lite av en chansning och vi får nog flytta upp Rundberg på högertvå eller köra anfall/försvar men många fina skott och bra poängskörd första året i Sverige i manegen i Skövde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.