Allsvenskan omgång 20

Omgång innehåller riktigt viktiga matcher och kan avgöra framtiden för lag både i toppen och botten.

Guif öppnar mot Skånela.

Guif har blandat och gett under säsongen med en rejäl svacka som laget nu verkar vara på väg ur. De pressade GT i Stockholm och avfärdade Spårvägen i hemmahall senast. Skånela å sin sida blandar mycket och har förtvivlat svårt att slå lag som de borde klara av. Förlust senast mot Drott med tio imponerar inte. Guif vinner denna.

Spårvägen – Bjurslätt/Torslanda

Spårvägen är också som de flesta verkar vara i denna serie svåra att förstå sig på. Förluster mot Guif och Hellton men innan seger mot bl. a. GT. Torslanda har vaknat på nio men frågan är om det räcker. Efter att ha pressat Skånela men fallit med fem följde man upp men en tät men livsviktig seger senast mot Hellton. 031-hjärtat och sett till kvalitéten spelare för spelare borde gästerna kunna ta denna. Gör de inte det är kontraktet borta.

GT Söder – Drott

GT har imponerat de senaste matcherna och är välförtjänta av serieledning och avancemang. Förlusten mot Spårvägen, borde varit en rejäl underskattning, är det enda som talar för gästerna. Drott har visat viss kvalitét under säsongen med skalper som Eslöv och OV i vinstkolumnen men ser som lag inte ut att vara i skick för allsvenskan även om dessa segrar tidigare gjort att jag trodde de skulle klara de negativa strecken. GT 100%.

Hellton – OV

Hellton har även de en säsong där de blandat och gett med starka segrar borta mot tex Eslöv och just OV men förluster mot blåbärslagen. Laget hade en bra eftermiddag borta i Helsingborg, (15-17) men idag blir det inte lika enkelt. OV å sin sida har två riktiga bottennapp, bara 35 gjorda, de senaste två efter sex raka och behöver skaka av sig dessa insatser för att ta nya tag. Har gästernas målvakt Christine Brorsson samma dag som hon hade trots försluten senast så kan det gå men fördel Hellton 60-40.

Och på söndag

Tumba – Eslöv

Tumba har en del imponerande skalper men verkar ha svårt med jämnhet och balans. Aggressivitet och dödsförakt visade vägen senast i segern hemma mot OV men Eslöv borde komma bättre förberedda. Gästerna har inte nått upp i den nivån de såg framför sig inför säsongen men har samtidigt ett tungt skytte och Lina Wessberg på kanten. Sabina Thiman, kan du kriga hem även denna till ditt Tumba? Eslöv 65-35.

Aranäs – TyresöAranäs har gjort det bra som nykomlingar, poäng mot lagen de behöver ha bakom sig men har haft det tyngre mot lagen före. Tyresö har fått upp farten igen efter en miserabel säsong och kan trots nio förluster kravla sig över strecket som ger positivt kval. Då måste Aranäs avfärdas och givet att Tyresö verkar fått stopp på sitt fria fall följer poängen med tillbaka till 08.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.