Vinrött mot Nya Skövde

Lugi tar emot nya Skövde i Lund. Hemmalaget har sen förra säsongen tappat Jenny Carlsson till Danmark och en av sina mest givna de senaste åren, Ebba Engdahl har slutat tillsammans med Beatrice Nilsson. In istället den riktigt lovande Tova Alm från H43 på nio meter och Albana Arifi återvänder till Lugi från Eslöv.

Skövde bjuder på en rad förändringar, den mest positiva är att det har blivit ett skifte på nummer 10, in Cecile Specht som H9. Men det som kommer märkas mest är tränarbytet, in Rasmus Poulsen och ut Magnus Frisk, det var på tiden. Jag gillar redan Skövde bättre.

Lagen bjuder på en trevlig öppning med böljande spel och en rad snygga mål. Det blir många mål i omställning och en rad bra genombrott. Skövdes Sofia Berggren öppnar målskyttet och Julia Olsson i Lugi startar riktig bra och står för hemmalagets första tre mål. Skövde missar en del i avsluten och Lugi kan rycka lite bland annat tack vare 2 straffmål av Melissa Petrén till 5-2.

Lagen byter positiva perioder med varandra, Skövde tar igen till 6-5 men det följs av 4 raka mål för vinrött men en del av Lugis mål får de göra för enkelt. 10-5 blir 10-9 efter en stark period för Skövde.

Det böljade spelet fortsätter och det är en trevlig halvlek som avslutas med Lugi i ledningen med 12.11. Två straffmissar från Skövde som i första bortsett från sju meters är ett mycket mer aktivt och motiverat än på länge. Julia Ehn och Emma Wahlström bäst i första. I Lugi har Julia Olsson, Sara Olofsson och Tova alm haft en bra halvlek.

Andra startar öppet och lagen följs åt till lika på 15 efter första nio minuterna. Efter det tar Lugi hand om förarsätet och går till 19-15, en ledning som Skövde inte orkar komma ikapp även om de är uppe en boll ifrån på 21-20. Lugi hinner göra två till och vinner rättvist med 23-20.

Lugi är stabilare över hela banan och försvarsspelet är bättre och det är det om gör skillnad idag.

Lugi har tappat etablerade spelare som varit centrala för Dragan Brljevic. Nu får andra kliva fram och idag visar Julia, Sara och nya Tova Alm att de är redo för uppgiften. Melissa Petrén är på väg tillbaka från Knäskada och stod idag för 4 mål på 5 straffar. Den sista tog lite färg från ramen. Och Hannah Flodman var inte med pga sjukdom.

Skövde kan trots förlust ta med sig en rad positiva ingredienser från dagens match. Julia Ehn är i form, Olivia Black, ny på nio meter går för det och får med sig 4 mål. Däremot är försvaret är väl generöst speciellt centralt i banan.

Tre ta med sig hem

Positiv seriestart och trots spelarförluster är Lugi i skick för ny säsong. Frågan är som alltid med Lugi om de har tillräckligt bred trupp.

Vi har sett ett nytt Skövde och det kommer bli en säsong med fler godkända insatser.

Önskar att fler stannat kvar från herrmatchen, läge att dra ner tiden mellan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.